Nästa artikel
Volvo satsar på bra förvaring i XC40
Nyheter

Volvo satsar på bra förvaring i XC40

Publicerad 24 augusti 2017 (uppdaterad 24 augusti 2017)
"Allt inom en armlängds avstånd var devisen när Volvo utvecklade XC40:s inredning".
Nej, vi får fortfarande inte se några bilder på produktionsversionen av nya minisuven. Men Volvo berättar att förvaringsmöjligheterna i den ska vara utöver det vanliga.
När Volvo skulle utveckla XC40 frågade de vad folk helst ville ha i den nya bilen. Svaret var: Bättre förvaringsmöjligheter.
– När vi talade med människor om hur och var de förvarar sakerna de har med sig varje dag var det tydligt att de flesta tycker att dagens bilar brister i detta avseende. Mobiltelefoner som glider runt i mittkonsolen, påsarna med hämtmat som hela tiden riskerar att tippa och människor som fumlar bakom ratten när de försöker ta fram servicekort ur plånboken. Vi bestämde oss för att lösa dessa och många andra problem som vi stötte på, säger Louiza Atcheba, Model Brand Manager för 40-serien på Volvo Cars.

I XC40 sitter inte högtalarna i dörrarna. För att skapa mer förvaring Volvos inredningsdesigners istället flyttat dem till instrumentbrädan. Allt utrymme som frigjorts i dörren kan istället användas till vattenflaskor, bärbar dator eller surfplatta. I kardantunneln var prio ett att hitta ett användbart fack för mobilen med möjlighet till trådlös laddning. Det var även viktigt att det fanns utrymme för mynt, kort, mugghållare och laddsladdar. Under armstödet finns en löstagbar ask för skräp.

Under handskfacket sitter små krokar för shoppingkassar och väskor. I instrumentbrädan finns speciella fack för laddkort och betalkort. I bagaget finns en uppfällbar avdelare med krokar och lasthakar. Under lastgolvet finns ett låsbart förvaringsfack för värdesaker.

– Mycket av det som vi har gjort med XC40 bygger på omfattande insikter om konsumenterna. Med XC40 ser vi till att kupéer som är fyllda med diverse prylar hör till det förgångna. Vi gör det genom att se till att allt finns inom räckhåll, men utan att sakerna ligger framme. Det handlar om att rensa upp i röran så att du kan tänka klart, sammanfattar Louiza Atcheba.

Volvo hälsar att XC40 lanseras ”de närmaste veckorna”.
 
Diskutera: Vad tycker du om Volvos förvaringslösningar till nya XC40?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.