Nästa artikel
Volvo öppnar ännu en ”teknikhubb” – i Polen
Nyheter

Volvo öppnar ännu en ”teknikhubb” – i Polen

Publicerad 27 februari 2023 (uppdaterad 27 februari 2023)
Volvo Cars siktar på hundratals utvecklare i en ny teknikhubb som byggs i polska Krakow.

De flesta stora biltillverkare har kört igång stora satsningar på mjukvara. En av de stora utmaningarna blir att locka kunniga utvecklare för att ta fram all mjukvara som behövs för framtidens bilar.

Volvo Cars öppnade för flera år sedan en så kallad ”teknikhubb” i Silicon Valley i Kalifornien, där flera stora teknikföretag har sina huvudkontor. Men i dag står kontoret nästan tomt efter att de flesta anställda lämnat, skrev Affärsvärlden nyligen.Volvo har även i nvigt ett kontor för utvecklare i Stockholm, och nu ska ytterligare en teknikhubb öppnas – den här gången i Krakow i Polen.

”Det blir ett nyckelcenter för mjukvaruutveckling och kommer spela en avgörande roll i vår strategiska ambition att bli ett helt eldrivet märke 2030 och ledande inom teknologi”, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

De flesta biltillverkare har tidigare köpt in mjukvarulösningar från underleverantörer men vill nu i stället utveckla egen mjukvara ”i huset”. Det har inte alltid gått friktionsfritt hittills. Ett exempel är Volkswagen där lanseringen av ID.3 drabbades av flera allvarliga mjukvarufel.

Med det nya kontoret i Polen hoppas Volvo kunna snabba på utvecklingstakten, något som är viktigt för att lösa de mängder av buggar som drabbat Volvos senaste bilmodeller med Googlebaserat operativsystem. Utvecklarna ska också ta fram förarassistanssystem, säkerhetslösningar och teknik till självkörande och uppkopplade bilar.

Teknikhubben i Polen ska öppna mot slutet av året och ha 120 utvecklare anställda. Omkring 2025 ska den siffran utökas till 500–600 personer.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 27 februari 2023 Ja de måste väl få EX90 bli…
  • 27 februari 2023 De kan ju börja med att öka…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.