Nästa artikel
Volvo C30 racingtestas i smyg
Nyheter

Volvo C30 racingtestas i smyg

Publicerad 18 oktober 2007 (uppdaterad 23 september 2010)

Under hemliga former rullade Volvoteamet Polestar Racing i torsdags ut en testmodell av sin nya tävlingsbil Volvo C30 på Gelleråsbanan i Karlskoga.
Modellen som kallas för Green var helt svart med svarta rutor och helt utan dekaler.
- Testerna har gått bra, uppger teamchefen Christian Dahl.

Bara dagar efter presskonferensen startade Volvoteamet Polestar Racing utvecklingsarbetet med den nya Volvo C30 som byggs för att köras i STCC de kommande tre åren. Planen är att genomföra sex test i oktober, samla information för att sedan bygga de rätta tävlingsbilarna i februari. Det första testet genomfördes i lördags och under torsdagen användes en hel dag på Gelleråsen med Robert Dahlgren bakom ratten.

- Det stämmer att vi testar. Det har gått förvånansvärt bra. Vi trodde att det skulle vara mycket problem, men vi har kunnat köra 70 varv utan några större problem, berättar Christian Dahl, teamchef för Polestar Racing.

Den bil som körs nu kommer att ställas undan efter oktober, teamet bygger nya bilar i februari, de som är tänkta att användas i serien 2008.

- Den information vi får nu kommer att vara oerhört värdefull. Vi kommer att köra cirka 15 testdagar ytterligare. När de här första sex dagarna är över så ska vi hem och rita och fundera, använda den information vi fått fram för att optimera varje liten skruv på de nya bilarna.

När Volvo testar igen vill Dahl inte berätta.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.