Nästa artikel
Volvo åter i fighten
Nyheter

Volvo åter i fighten

Publicerad 27 juni 2016 (uppdaterad 27 juni 2016)
Volvos Polestar Cyan-team avslutade Europatävlingarna av WTCC med säsongens bästa poängskörd så här långt. Thed Björk körde till sig 14 poäng i portugisiska Vila Real.
För första gången i år bestod teamet av Thed Björk och debuterande norrlänningen Robert Dahlgren som tidigare varit med om att utveckla bilen. Dahlgren ska framöver ersätta veteranen Fredrik Ekblom som fortfarande kvarstår i teamet, men nu som testförare.
 
Stadsloppet blev som ett
”Följa John” eftersom omkörningsmöjligheterna var små. Björks kvalificeringstider gav hyfsade startpositioner och placeringarna sjua respektive sexa i mål. Topphastigheten var uppe i hela 240 km/h. Robert Dahlgren, ovan med både bil och bana, fick nöja sig med en 13:e plats som bäst.
 
Mästerskapet toppas av Citroëns José-Maria López med Björk på tolfte plats. Återstoden av säsongen körs utanför Europa med race i Argentina, 5-7 augusti, härnäst. Därefter väntar Japan, Kina, Thailand och Qatar.
 
Mattias Ekström hade en mindre lyckad helg i DTM på Norisring trots bra kvalresultat och gynnsamma startpositioner. Ekström blev poänglös båda tävlingsheaten sedan han kommit i närkontakt med medtävlare och tvingats bryta. Stig Blomqvists son Tom blev tvåa med sin BMW i ett av heaten och ligger nu snäppet före Ekström i sammandraget, åtta respektive nia.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-06-27 22:33
Elon_1

Har Vi bilägare sponsring från Volvo?
Så här ser resultatlistan ut just nu:
1 Citroën 609 poäng
2 Honda 427 poäng
3 LADA 367 poäng
4 VOLVO Polestar 170 poäng

#2 • Uppdaterat: 2016-07-01 18:57
benny karlsson

Vad hjälper en bra avslutning när Volvo ligger ohjälpligt sist, Det här är dålig journalistik!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.