Nästa artikel
Volkswagens koncept-Golfar på CES
Video/Nyheter

Volkswagens koncept-Golfar på CES

Publicerad 7 januari 2015 (uppdaterad 7 januari 2015)
Volkswagen är på plats på CES-mässan i Las Vegas och visar jätteskärm i Golf R och tre nya sätt att koppla samman bil och mobil. Nu utlovas även trådlös elbilsladdning inom en nära framtid.
Volkswagen har tagit med sig två Golf-koncept till elektronikmässan CES i Las Vegas. Golf R Touch har förutom Volkswagens helt digitala instrumentkluster fått en 12,8-tums skärm mitt på instrumentbrädan. Skärmen som tagit över manövreringen av de flesta funktionerna i bilen kan läsa av handgester vilket innebär att föraren i vissa fall inte ens behöver röra den. Nedanför den stora skärmen finns åttatums pekskärm som ersatt klimatkontroll och vissa media funktioner.
 
Tillverkarens helt eldrivna e-Golf visade upp en uppgradering av tillverkarens parkeringsassistent. En kamera i underkant på innerbackspegeln filmar och lär sig var du oftast parkerar och bilen kommer efteråt själv föreslå att du lämnar över rattandet till den när du närmar dig en av dessa platser.

En utveckling av detta kan bli att du kan kliva ur bilen innan parkering och istället övervaka självparkeringen med en smart klocka eller mobiltelefon. Induktivladdning där e-Golf eller Golf GTE parkeras över en platta som laddar batteriet trådlöst utlovas nu som ett komplement till sladdladdning inom en nära framtid.
 
Elbilen e-Golf fick även stå modell för Volkswagens senaste infotainmentsystem som kallas MIB 2. Förutom en inbyggd speglingsfunktion för skärmarna på smarta mobiltelefoner från Samsung, HTC, LG och Sony ska nya Volkswagenmodeller även kunna hantera både Apples (CarPlay) och Googles (Android Auto) egenutvecklade program för att göra det samma.
 
Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen nyheter på CES?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-01-07 20:55
Erlandson

Det gäller väl att inte vinka till kompisar då?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.