Nästa artikel
Volkswagen visar framtidens skåpbil
Nyheter

Volkswagen visar framtidens skåpbil

Publicerad 21 november 2011 (uppdaterad 21 november 2011)
Framtidens skåpbil är eldriven, kan köra sig själv och styras med en spak. Åtminstone enligt Volkswagen, som nu visar konceptet eT.

Volkswagens framtidsskåp har tagits fram för att underlätta för dem som har bilen som arbetsredskap, till exempel bud och brevbärare. Konceptstudien demonstrerar VW:s vision om en lätt transportbil som kan lanseras under decenniets andra hälft.

På bilens högra sida finns en skjutdörr som öppnas i två steg. Lastutrymmet blir därmed lätt att komma åt och tidsödande promenader runt bilen kan undvikas.

Bilen kan också styras från passagerarplatsen via en styrspak, vilket enligt Volkswagen ska underlätta för dem som gör många stopp under arbetsdagen. Ytterligare en sympatisk detalj är taket som fälls ut när bakdörrarna öppnas.

Volkswagen uppger dessutom att bilen kan manövrera sig själv med funktioner som ”följ mig” och ”kom till mig”. Den är också eldriven, med motorer som placerats i hjulen för att spara utrymme.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen eT Concept?

FAKTA MJUKT TESTHINDER

Vad: Euro NCAP Vehicle Target (EVT), en standardiserad bil-attrapp som är framtagen specifikt för tester av autobroms-system. Används av bilindustrin för att utveckla tekniken.

Konstruktion: Byggd för att efterlikna den bakre delen av en vanlig bil. Strukturen av uppblåsbara kuddar gör det möjligt att krocka med den utan att skada bilen. Utvändigt finns ett överdrag av plast med en bild på en Volkswagen Touran. Reflexfilm och speciella radarmattor gör att radarbaserade system kan upptäcka attrappen.

Pris: 20 000 euro, ungefär 214 000 kr.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-11-21 16:04
saabnisse

Verkligen en klatschig och läcker färgsättning för att vara en konceptbil!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.