Nästa artikel
Volkswagen Polo R WRC – rallybil för gatan
Nyheter

Volkswagen Polo R WRC – rallybil för gatan

Publicerad 22 oktober 2013 (uppdaterad 22 oktober 2013)
Volkswagen firar segern i rally-VM med en extra vass specialutgåva av Polo. Upplagan är begränsad – 90 kommer till Sverige.

Två deltävlingar återstår av årets rallysäsong, men fransmannen och tillika Volkswagen-föraren Sébastien Ogier har redan säkrat världsmästartiteln.

Ogier kör en fyrhjulsdriven och 315 hästkrafter stark Volkswagen Polo R WRC som spurtar från stillastående till 100 km/tim på endast 3,9 sekunder.

Den världsmästarbilen kommer nu i en variant som är laglig att köra på allmänna vägar. 2 500 numrerade exemplar ska tillverkas och 90 kommer till Sverige.

Riktigt lika snabb som rallybilen blir gatversionen inte, men med en tvåliters bensinmotor på 220 hästkrafter klarar den ändå 0-100 km/tim på 6,4 sekunder.

Bilen kostar 229 900 kronor och för de pengarna får man bland annat en bakspoiler, diffusor, sportchassi, rallydekor, 18-tumsfälgar, xenonstrålkastare, sportstolar, alcantararatt, navigator, klimatanläggning och parkeringssensorer.

Diskutera: Vad tycker om Volkswagen Polo R WRC?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-10-22 14:32
mcregor (ej verifierad)

Blir väl en direkt konkurrent till Peugeot 208 GTI . Samma pris men lite mera hk i Polon. Även Fiesta ST får väl kanske räknas in i konkurrent-skaran bland något mindre och billigare GTI-bilar. Känns som att denna storleksklass kanske är den "nya" GTI-klassen för Golf GTI och dess konkurrenter har ju växt till betydligt större bilar numera - kanske mera GT än GTI...:)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.