Nästa artikel
Volkswagen CrossBlue Coupé visar suvens framtid
Nyheter

Volkswagen CrossBlue Coupé visar suvens framtid

Publicerad 22 april 2013 (uppdaterad 24 april 2013)
Volkswagen visar upp helt nya konceptet CrossBlue Coupé på bilsalongen i Shanghai. Bilen visar en vision av suvens framtid.

Suvar är heta just nu och Volkswagen är inte sena att hoppa på tåget med konceptbilen som visar den tyska biltillverkarens vision av segmentets framtid. Konceptbilen heter CrossBlue Coupé och gömmer allehanda finesser.

Under huven sitter ett plug-in hybridsystem med en bensinmotor och två elmotorer. Bensinmotorn är en TSI med V6-turbo och direktinsprutning som tillsammans med elmotorerna ger upp till 409 hästkrafter. Det gör i princip bilen till en sportbil, tack vare en acceleration från stillastående till 100 kilometer i timmen på 5,9 sekunder och en maxfart på 236 kilometer i timmen.

Trots den fina prestandan har Volkswagen samtidigt lyckats hålla nere bränsleförbrukningen till 3,0 liter per 100 kilometer enligt EU:s körcykel. När batteriet laddas ur och bilen drivs av enbart bensinmotorn ökar förbrukningen till 6,9 liter. Samtidigt kan bilen köras utsläppsfritt på enbart el med en räckvidd på 33 kilometer, dock med en maxfart på 120 kilometer i timmen.

Lång motorhuv, taklinje och hjulbas
Utsidan på bilen är designad med en lång och bred motorhuv, lång taklinje och korta överhängen. Breda dörrar ska göra det lättare att ta sig in och ut ur bilen, samtidigt som bilen har en lång hjulbas på 2 980 millimeter, vilket innebär att utrymmet på insidan sannolikt är generöst. Bilen har även specialdesignade 22-tums aluminiumfälgar.

Insidan, med fem säten, är klädd i nappaläder och har finesser som bland anat små iPads i nackstödet på framstolarna för att ge underhållning i baksätet. Lastutrymmet är 537 liter stort men kan utökas till 1 101 liter beroende på hur många säten man väljer att fälla ner.

För tillfället finns inga officiella planer på en serietillverkning av bilen, men det skulle kanske inte vara helt otippat om den kommer i någon form framöver.

Missa inte galleriet med alla bilder på Volkswagen CrossBlue Coupé, klicka på bilden till höger.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen CrossBlue Coupé?

Relaterade bildspel

Max load

Maximalt tillåtet däcktryck.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-04-23 04:20
Roy J

VW hakar på trenden ,med coupé-SUV:ar som BMW och Audi startade.
Det här verkar dock vara ett bättre alternativ sett till helheten.

#2 • Uppdaterat: 2013-04-23 13:32
Swemba

Roy J, Audi har väl ingen coupé SUV? Vilken skulle det vara i så fall?

#3 • Uppdaterat: 2013-04-23 18:45
Peugo

Ser Audi i den där. VW koncepten brukar ju bli tråkiga som bara den när dom kommer ut, kanske den här Kina-only modellen kunde vara ett undantag?

#4 • Uppdaterat: 2013-04-23 21:37
jwahlma1

2980m ger enormt med plats.... ;) troligtvis den längsta bilen någonsin....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.