Nästa artikel
Vi Bilägare gästar Tony Irving i P4
Nyheter

Vi Bilägare gästar Tony Irving i P4

Publicerad 13 december 2013 (uppdaterad 16 december 2013)
Hur kan priset skilja sig så mycket mellan nästan likadana bilar? Den frågan ställer Tony Irving till Vi Bilägares Tommy Wahlström.

På fredagseftermiddagen var Vi Bilägares redaktionschef Tommy Wahlström gäst hos radioprofilen Tony Irving i hans program i Sveriges Radio P4.

Med hjälp av Tommy Wahlström försökte Tony Irving reda ut varför en bil kan kosta 400 000 kronor när en nästan likadan kan kosta bara hälften så mycket.

Klicka här för att lyssna på inslaget.

Diskutera: Vad tycker du om inslaget?

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Klas Skarin, Tommy Wahlström, Maria Dahlin, Anders Helgesson och Nils Svärd. Dessutom medverkar fotografen Simon Hamelius.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-13 17:14
Pi

Tyckte nog att det blev en lite konstig debatt där sammanfattningen var att man skulle leta upp den mer eller mindre billigaste bilen med samma prylar under skalet. Tommy exemplifierade med att bl a Seat har samma grejor som Audi vilket i mina ögon bara delvis är sant. Utförande, utrustning och allmän finish kan ju skilja rätt avsevärt även om båda har Bosch insprutningssystem som också var ett av exemplen på att samma grejor kan återfinnas på både billiga och dyra bilar. I o f s så påpekade Tommy att man måste veta vilka egenskaper man är på jakt efter (Tony jagade egentligen äldre sportbilar) och det är nog så sant. Tycker att det blev lite för mycket diskussion runt just detta med att den kan sitta samma prylar i en bil för 600.000 kr som i en för 200.000 kr....

#2 • Uppdaterat: 2013-12-13 17:27
trasten

Tja, varför får en dans 10 poäng och en bara 5? Jag tycker dom ser lika bra ut!

#3 • Uppdaterat: 2013-12-14 18:51
Styrbjörn

Det är ju sant, varför köper folk audi över huvud taget?

#4 • Uppdaterat: 2013-12-15 08:44
mayors

Trasten har fångat vad det handlar om på pricken. Du får (nästan alltid) vad du betalar för - med tillägg för varumärkets värdering. I klartext - en Audi är kanske inte så mycket bättre än en Audi än en SEAT om du bara vill ha ett transportmedel. Med stigande intresse följer ökande uppskattning av detaljarbete och finess och därmed prislapp. Gillar du det och är beredd att betala för det är valet lätt - är bilen att betrakta som ett nödvändigt ont blir prioriteringen sannolikt den motsatta. Vi är olika och väljer själva vad vi vill och kan lägga våra pengar på. Mitt val är kanske inte detsamma som ditt men vad är poängen med att tjafsa om det?

#5 • Uppdaterat: 2013-12-16 09:05
Janne G

Hur kan en skjorta sydd av barn i Asien kosta 100 kronor eller 10 000 enbart beroende på märke?
Själv har jag ju svårt att betrakta bilar byggda efter 1990 som något annat än transportmedel, men så köper jag billiga skjortor också...

#6 • Uppdaterat: 2013-12-16 11:56
Raphael

Jag tror att problemet med bilar för 400 000 kr är för att de dansar för lite rumba. De svänger helt enkelt inte tillräckligt på höfterna.
:)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.