Nästa artikel
Tusenlappen till bilägarna ser inte ut att bli verklighet
Nyheter

Tusenlappen till bilägarna ser inte ut att bli verklighet

Publicerad 9 juni 2022 (uppdaterad 9 juni 2022)
Det finns inte stöd i riksdagen till regeringens ”tusenlapp” till svenska bilägare.

Regeringens förslag om att erbjuda kompensation till svenska bilägare för de höga bränslepriserna ser inte ut att bli verklighet, skriver bland andra SVT.

Tanken var att skicka ut 1 000 kr i drivmedelskompensation till alla bilägare, eller 1 500 kr för den som bor på landsbygden. Men kritiken har varit hård. Pengarna räcker knappt till en tank med de höga bränslepriserna.

”Det är ett dåligt och oseriöst ekonomiskt förslag att betala ut en tusenlapp precis innan valet. Det är ett också ett hån mot alla de som är beroende av bilen som vet att S-förslaget räcker till en knapp tank”, skriver Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i en kommentar.

Förslaget verkar i skrivande stund inte ha majoritet i riksdagen. Men Socialdemokraterna vill ändå gå vidare med ”tusenlappen”.

– Det är det enda förslaget som nu faktiskt kan göra skillnad i vanlig hushållsekonomi och det röstar man nej till utan att ha ett alternativförslag, säger finansminister Mikael Damberg (S) till SVT.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (45)

  • 13 juni 2022 AL Det kan jag hålla med om…
  • 13 juni 2022 bejje - vi som vill förstå…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.