Nästa artikel
Trafikhjälp inför europasemestern
Nyheter

Trafikhjälp inför europasemestern

Publicerad 13 juni 2014 (uppdaterad 13 juni 2014)
För den som ska bila i Europa i sommar har EU-kommissionen lagt upp en riktigt hjälpsam sida.
Det är inte helt lätt att hålla koll på de olika lagar och regler som gäller i trafiken runt om i Europa. För att underlätta för alla bilsemestrande européer har EU-kommissionen nu ordnat en hemsida med mycket matnyttig information.
 
Sidan består av en klickbar karta över EU-länderna. När man klickat in sig på det land man är intresserad av finns det information om bland annat hastighetsbegränsningar, mobiltelefoner i fordon och annat som kan vara bra att veta innan man ger sig ut på vägarna.

Sidan hittar du här.

Diskutera: Har du hamnat i trafiktrubbel utomlands?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-13 12:17
Thommys

Bra länk!

Men trotts att den är uppdaterad 1 april i år så har de inte fått med att bussar får köra i 100 km/h i Sverige. I t ex Frankrike står det angivet de olika förbehållen för bussars fart men inte i Sverige.

Det jag saknar när jag reser i Europa är information om olika mobilabonnemang. Jag skulle vilja veta var man t ex köper kontantkort för 3G eller 4G nät, vad de kostar, täckning, priser osv, på svenska. Att surfa när man reser, vilket är otroligt bra när man vill ta reda på information om allt möjligt i respektive land, kan bli hur dyr som helst.

#2 • Uppdaterat: 2014-06-13 21:12
livoz

Mycket intressant sida kolla man under alcohol limits så kan man hitta att Spanien har ett värde på 0.50 g/l jämfört i Sveriges 0.2 det är ju ett markant skillnad !

#3 • Uppdaterat: 2014-06-14 18:32
JOCA_1

Tyvärr måste jag säga att även om idén var bra, så är genomförandet minst sagt dåligt. För kontantkort som efterfrågas nedan kan jag säga att jag har haft goda erfarenheter med holidayphone (googla).

#4 • Uppdaterat: 2014-06-17 21:35
Thommys

Tack så jättemycket JOCA_1 ! Det här med holidayphone hade jag ingen aning om. Så bra det verkar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.