Nästa artikel
Thailand trafikfarligaste turistmålet
Nyheter

Thailand trafikfarligaste turistmålet

Publicerad 28 februari 2017
Tuk-tuk är ett vanligt inslag i den thailändska trafikfloran.
Här skadas överlägset flest svenskar i trafiken, enligt siffror från SOS International.
Förra året skadades 416 svenska turister i trafik utomlands. 111 av dessa personer befann sig i Thailand när olyckan skedde. Det är mer än tre gånger så många som skadades i Tyskland, som är näst vanligaste landet för missöden i trafiken för svenskarna.

– Att så många skadar sig i Thailand har självklart att göra med att många svenskar reser dit, men sannolikt också att trafiksituationen där är svårare än den är i till exempel Tyskland eller USA. De här siffrorna inkluderar allt från folk som blivit skjutsade i en bil till de som hyrt en vespa och kört omkull, säger Caroline Uliana, informationschef på försäkringsbolaget If. De har sammanställt statistiken och hämtat underlaget från SOS International, som hjälper nordiska resenärer när de råkar ut för olyckor utomlands.

Diskutera: Har du eller någon du känner råkat ut för en olycka i trafiken utomlands?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-03-01 06:46
Reverend Benny

De flesta jag känner som varit med om en olycka utomlands är människor som allt som oftast applicerat svenska regler och svenskt körsätt utomlands.
Sen skulle jag gissa att det är en högre grad av fyllekörningar utomlands än i Sverige.

Det finns länder i Europa där det fortfarande är lagligt att framföra fordon om du håller dig under 0,8 promille, det är väl en sisådär 3-4 pints.

#2 • Uppdaterat: 2017-03-02 20:41
bgl

Med nuvarande ökning av radikaliserade muslimska separatister i södra Thailand lär problemet lösa sig självt, behöver inte vara länge till som Thailand förblir ett turistland för svenskar.

#3 • Uppdaterat: 2017-03-03 19:36
celef

Vad sugen jag blev att åka till Thailand !

#4 • Uppdaterat: 2017-03-05 00:26
Ingooo

Vänstertrafik plus en helt annan trafikkultur än i Sverige samt att många turister inte kan låta bli att hyra en mc fast man inte är tillåten att köra en sådan hemma i Sverige. Inte förvånad. Har sett många svenskar råka illa ut. Dock tycker jag personligen att thailändarna har en mycket fin trafikkultur och man visar stor hänsyn till varandra fast det är trångt. Men det tar ett tag innan man lär sig så jag rekommenderar verkligen inga gröngölingar att hyra sig en scooter/mc och ge sig ut i trafiken

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.