Nästa artikel
Tesla svartlistas igen: ”Normalt slitage”
Nyheter

Tesla svartlistas igen: ”Normalt slitage”

Publicerad 2024-08-29 08:57 (uppdaterad 2024-08-30 08:33)
Gapet mellan dörr och kaross gör att det uppstår lackskador. Ändå beskrivs det av Tesla som ”normalt”, skriver Råd & Rön.

En Teslaköpare som slog till på en ny Model 3 sommaren 2020 upptäckte efter några år att lacken börjat lossna mellan bakdörren och hjulhuset.

Men trots att han anmälde felet till Tesla innan nybilsgarantin gått ut fick han avslag. Han gjorde därför en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) – där han nu får rätt, skriver Råd & Rön.

ARN beskriver ”gapet” mellan dörr och kaross som ett konstruktionsfel som gör att grus virvlar upp och förstör lacken. Tesla uppmanas att montera dörrarna rätt och reparera lackskadorna som uppstått.

Men Tesla beskriver karosspassningen som normal och kommer inte följa ARN:s beslut. Det är inte första gången som Tesla går emot ARN och företaget har därför hamnat på Råd & Röns så kallade Svarta lista.

Vi Bilägare skrev tidigare i augusti om en annan bilägare som fått rätt mot Tesla. Det fallet gällde bilens parkeringssensorer. Även där fick konsumenten rätt, men Tesla gick inte med på att kunden skulle få häva köpet.

Tesla också beskrivit frost och kondens på insidan av strålkastarglaset som ”normalt”.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (55)

  • Igår 19:14 Thord Johansson skrev: 40…
  • Igår 13:18 40-talisten skrev: Thord,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.