Nästa artikel
Svenskt företag ska förbättra New York-trafiken
Nyheter

Svenskt företag ska förbättra New York-trafiken

Publicerad 14 mars 2017 (uppdaterad 14 mars 2017)
Fältcoms teknik finns redan i dag i bland annat många svenska bussar.
Telias nyförvärvade dotterbolag Fältcom ska förbättra trafikflödet i New York genom att koppla upp stadens trafikljus.
Fältcom ska uppgradera 475 av New Yorks cirka 13 000 trafikljus med uppkopplad teknik som ska förbättra trafikflödet. Grunden för systemet är den digitala plattformen MIIPS som redan nu används bland annat i Volvos testbilar, alla svenska väderstationer och många bussar i Sverige. 

– Affären stärker vår position och ambition att bli en ledande global leverantör inom smarta städer och smart kollektivtrafik. Det är också en bra grund för ytterligare expansion inom området för smarta städer och smart transport och logistik, säger Tobias Andersson, Global försäljningsdirektör på Fältcom.

Sedan förra året har Fältcom ett avtal med New Yorks trafikförvaltning om teknik som bland annat förse resenärer i kollektivtrafiken med realtidsinformation via mobilappar och digitala skyltar vid busshållsplatser.

– Vi strävar efter att Fältcom ska bli 'preferred platform' för smart kollektivtrafik inom New York City. Projektet öppnar givetvis även upp för affärer med andra trafikmyndigheter i hela Nordamerika, säger Tobias Andersson, Global försäljningsdirektör på Fältcom.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.