Nästa artikel
Svenska rallyhopp
Motorsport

Svenska rallyhopp

Publicerad 15 februari 2016 (uppdaterad 15 februari 2016)
Pontus Tidemand i sin Skoda Fabia var genomgående snabbast i sin klass i Svenska Rallyt.
Svensk rallysport har haft en lång ökenvandring i nästan 20 års tid. Men ha förtröstan, resultaten från Svenska Rallyts supportklass WRC2 visar att svenska talanger är på gång.
I Svenska Rallyt figurerar inte längre några svenskar i huvudklassen, men i klassen närmast under är värmlänningen Pontus Tidemand, Skoda Fabia R5, en av favoriterna till VM-titeln. Pontus fick till slut nöja sig med en tredje plats och elfte totalt i sin hemmatävling.
 
– Jag förlorade 55 sekunder efter drivaxelproblem under fredagen och hade fler rallysträckor kunnat genomföras borde resultatet ha blivit ett annat.
 
Pontus jagade därefter för allt vad han var värd, men närmare än 14,7 sekunder efter slutsegraren Elfyn Evans kom han inte. Och till finländaren Teemu Suninen skiljde bara en futtig tiondel.
 
En annan uppmärksammad insats stod Emil Bergkvist för. 22-åringen från Torsåker debuterade i WRC2-klassen med en DS3 R5 och slutade åtta. I fjol blev Emil junioreuropamästare i en Opel Adam R2.
 
Svenskt hopp är också Fredrik Åhlin som länge var med och fightades om en pallplats, men slutligen fick ge upp med knäckt styrarm i sin Ford Fiesta R5.
 
WRC2-bilarna går också snabbt så det förslår, bevisat av bland annat norrmannen Eyvind Brynildsen; Ford Fiesta R5, som hoppade längst av alla över det beryktade hoppet Colin´s Crest,  45 meter, nytt rekord.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.