Nästa artikel
Stark april på begmarknaden
Nyheter

Stark april på begmarknaden

Publicerad 6 maj 2013 (uppdaterad 6 maj 2013)
Begagnade bilar var heta i april. Försäljningen ökade med 11,2 procent jämfört med samma månad förra året, visar nya siffror.

När bilmarknaden går på knäna våras det för försäljningen av begagnade bilar. 87 803 begagnade bilar fick nya ägare i april. Det är 8 854 fler än i april 2012, vilket innebär att marknaden har ökat med 11,2 procent. Det visar de senaste siffrorna från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Totalt sett har dock marknaden hittills i år bara ökat med 0,9 procent, efter att året börjat tuffare.

Bilhandeln sticker ut lite extra i statistiken. Under de senaste tio åren har bilhandelns andel av begagnatmarknaden ökat undan för undan, från 30,2 procent för 10 år sedan till 41,7 procent i dag. I april såldes 34 712 begagnade bilar från bilhandel till privatperson, vilket är 12,1 procent fler än samma månad förra året.

Fortfarande byter dock de flesta begagnade bilarna ägare direkt från en privatperson till en annan, utan mellanhand. I april bytte 49 572 bilar ägare på detta sätt, vilket är 10,4 procent fler än i april 2012.

Diskutera: Hur ser du på begagnatmarknadens siffror?

DODO JUICE – BÄST I TEST

Dodo Juice sprejas på glaset och torkas med mikrofiberduk för att få bort smutsen. Därefter sprejas ytterligare en gång innan efterpolering. Det är lite omständligt men det är enkelt att få ett bra resultat och Dodo Juice lämnar inga spår efter sig. Produkten ska även lämpa sig för rengöring av matta ytor (lack som folie) men ska inte appliceras på glas som nyligen blivit glasbehandlade med exempelvis vattenavstötande beläggning. Drygt samt med svag fräsch doft av rengöringsmedel.

Artikelnummer DJCM500
Volym 500 ML
Pris 129 kr
Betyg 5

Plus: Dryg och lättarbetad.

Minus: Många steg.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-05-07 08:50
Raphael

Jag tror absolut att många tvekar när det gäller att köpa en ny bil, och det är billigare med en begagnad bil. En ny bil faller i värde så fort den rullar ut från bilhandlaren och de tre första åren är värdefallet som störst. Många ser klokheten i att köpa en begagnad bil som är ett par-tre år istället för en ny - de sparar mycket pengar på det.

#2 • Uppdaterat: 2013-05-07 11:51
Mistro

Ja visst kan man spara mycket pengar på en 3 år gammal bil om man köper den på rätt ställe och till rätt pengar samt har bra med tur.
Det underlättar även att man egentligen har råd med en NY bil men väljer att köpa en äldre för att klara de dyrare kostnader som följer med en begagnad bil.
Nä vad som är bäst eller billigast för alla går inte att svara på.
Kostnader för bilen drabbar oavsett årsmodell förståss alltid den som har sämst med pengar hårdast.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.