Nyheter

Publicerad 8 september 2014 (uppdaterad 8 september 2014)
Petter Solberg vann sin tredje deltävling i rallycrossens VM-serie.
Petter Solberg är på god väg att koppla ett grepp om sin andra världsmästartitel. Den första tog han i rally 2003 och nu kan det bli ett da capo i rallycross.

Norrmannen Petter Solberg vann sin tredje VM-deltävling i år när han utmanövrerade sina konkurrenter i A-finalen i franska Loheac inför 70 000 begeistrade åskådare. Så långt, i tidsträning och kval, hade Timmy Hansen dominerat, men i finalen fick han nöja sig med en tredje plats. Poängen gör att Timmy nu är med och hotar om en VM-medalj.

I finalen tog för övrigt Pontus Tidemand ledningen i första kurvan, men en oturlig punktering grusade hans chanser att nå pallen. Till slut blev det en finfin femte plats.

Både Petter Solberg och Timmy Hansen kunde också glädja sig åt andra familjeframgångar. Petters son Oliver vann ett SM-tecken i crosscart och Timmys yngre bror Kevin triumferade i SM-rallycrossen på Solvalla.