Nästa artikel
Självkörande bilar orsakar tutfiasko i San Francisco
Nyheter

Självkörande bilar orsakar tutfiasko i San Francisco

Publicerad 2024-08-15 11:25 (uppdaterad 2024-08-15 12:55)
Självkörande bilar har funnits i San Francisco sedan 2020. Nu orsakar de stor frustration bland delar av befolkningen eftersom bilarna håller dem vakna mitt i natten.

Sedan 2020 finns självkörande och förarlösa taxibilar i San Francisco som tillhandahålls av Waymo. Nu orsakar de självkörande taxibilarna en stor frustration. Grannarna som bor bredvid parkeringen där bilarna vilar sig mellan sina arbetspass får nämligen sin nattsömn störd, rapporterar bland annat Ars Technica.

Sedan en tid tillbaka flyttade företaget till en ny parkering och efter ett tag började de självkörande bilarna tuta på varandra – mitt i natten, vilket såklart stör grannarna och väcker dem. Mer specifikt tutar bilarna när en ”kollega” kommer för nära när denne ska backa in till en ledig parkeringsplats.

– Vi är medvetna om att våra bilar i vissa fall kan tuta kortvarigt när de navigerar på våra parkeringsplatser. Vi har identifierat orsaken och håller på att implementera en lösning, säger företaget i ett uttalande till NBC.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 2024-08-19 22:09 "Vi har identifierat orsaken…
  • 2024-08-15 20:35 Måste vara en enkel sak att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.