Nästa artikel
Samsung ger sig in i bilindustrin
Nyheter

Samsung ger sig in i bilindustrin

Publicerad 30 oktober 2015
Elektroniktillverkaren Samsung ger sig nu in i den hårda konkurrensen om automatiska system i bilar.
Enligt nyhetsbyrån Reuters har Samsung ansökt om flera patent som visar att företaget håller på att utveckla system för att upptäcka trötta förare och en genomskinlig skärm för navigations- och trafikvarningssystem. Det finns dock inget som tyder på att Samsung håller på att utveckla hela infotainmentsystem eller autonoma system liknande de som Apple och Google utvecklar.

Enligt de analytiker som Reuters talat med kan projektet vara ett försök att kompensera  för de sjunkande försäljningssiffrorna hos bland annat smarta telefoner. Då bilindustrin ofta är avvaktande med nya tillverkare tror analytikerna att det kommer att dröja några år innan Samsungs produkter slår igenom på marknaden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-10-30 10:33
per penna

Rubriken är vilseledande, eftersom Samsung har varit i bilindustrin sedan 1994 genom Samsung Motors, numera Renault-Samsung Motors.
Det är Renault som äger huvuddelen och producerar omarbetade Renault-konstruktioner, tex Renault Latitude, som i Korea kallas Renault-Samsung SM5. Tidigare har det mest varit Nissan-konstruktioner.
Det är fem modeller som tillverkas: SM3, SM5, SM7, QM3 och QM5
Även Elbilar produceras; SM3 ZE.

#2 • Uppdaterat: 2015-10-30 14:13
Draxon

Ska kolla in Renault Note och Edge :-)

#3 • Uppdaterat: 2015-10-30 18:59
Tobo

Håller med om att rubriken är missvisande, då det till och med sålts Samsungtillverkade bilar i Sverige, nämligen kompaktsuven Renault Koleos.
Koleos tillverkades i Samsungs fabrik i Busan.

#4 • Uppdaterat: 2015-11-01 08:17
V8-Power

Mycket vilseledande rubrik.
Samsung tog beslutet för en herrans massa år sedan eftersom de såg framför sig att en bils kostnad ganska snart skulle bestå av mer än 50% elektronikrelaterade komponenter.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.