Nästa artikel
Samsung börjar testa autonoma bilar
Nyheter

Samsung börjar testa autonoma bilar

Publicerad 5 maj 2017 (uppdaterad 5 maj 2017)
TV-apparater, hushållselektronik och mobiltelefoner är kanske det som de flesta förknippar med Samsung. Nu ska företaget också utveckla mjukvara till självkörande bilar.
Teknikföretaget är senaste aktör att ge sig in på att utveckla självkörande programvara.
Samsung har fått tillåtelse att inleda försök med självkörande bilar av Sydkoreas transportminister. Enligt Financial Times ska Samsung inte bygga egna bilar, utan bara placera sin självkörande mjukvara i ett antal Hyundai-modeller.

”Samsung Electronics planerar att utveckla algoritmer, sensorer och datormoduler som gör en självkörande bil pålitlig även i de värsta väderförhållandena”, säger elektronikföretaget i ett uttalande. De sällar sig därmed till den skara av företag utan fordonsbakgrund, men som vill delta i det självkörande racet. Googles Waymo, Apple och Uber är andra okonventionella aktörer inom förarlösa biltester.
 
Diskutera: Vad tycker du om att Samsung börjar testa självkörande bilar?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-05-05 20:59
Back3vagen

Förstår inte intresset för självkörande bilar. För mig som inte bor i en storstad är det ett nöje att köra bil! För er andra finns det ju buss eller tunnelbana, som ju dessutom är säkra och billiga!
SKULLE ALDRIG ENS FUNDERA PÅ ATT KÖPA EN SJÄLVKÖRANDE BIL !!!

#2 • Uppdaterat: 2017-05-06 09:00
Hackenbush

Jag skulle känna mig rastlös och överflödig av att sitta och glo medan bilen kör själv.

#3 • Uppdaterat: 2017-05-07 11:37
pinjong

Man kan prova att vara passagerare i bilen emellanåt då någon annan kör. Det kan vara väldigt vilsamt, särskilt när längre etapper ska avverkas. Jag kan inte se någon nackdel med möjligheten att bitvis färdas autonomt under förutsättning att det kan ske på ett säkert sätt. Jämför med farthållaren. Visst är det skönt att ha den.

#4 • Uppdaterat: 2017-05-07 12:45
Hackenbush

Jag vilar aldrig vid bilåkning, och åker helst inte som passagerare. Trivs inte med det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.