Nästa artikel
Så ser världen ut för självkörande bil
Nyheter

Så ser världen ut för självkörande bil

Publicerad 16 november 2015 (uppdaterad 16 november 2015)
Skärmdump från ScanLABs "Sight Lines".
Brittiskt företag har tagit fram en film om hur bilar med laserradar ”ser” sin omgivning.
3-D-skanningsföretaget ScanLAB har tillsammans med New York Times producerat en film som visar hur världen ser ut ur en självkörande bils perspektiv.

För att orientera sig skickar fordonet ut lasersignaler för att avgöra avståndet till andra föremål. På så sätt målas en 3D-bild av omgivningen upp.

Två designers specialutrustade en Honda CR-V och tog den på en tur runt London.

Resultatet blev en film som förmedlar en smått kuslig och overklig känsla. Den visar både imponerande detaljrikedom men också vilka hinder som behöver överbyggas för att den laserbaserade radarn ska fungera optimalt på framtidens självkörande bilar.

Det 3D-skannade Londonlandskapet hemsöks delvis av överlappningar och digitala spöken. Stadens dubbeldäckare skannas om och om igen tills de blir utsträckta i oändlighet och vissa byggnader upprepas gång på gång, i vad man kallar för ”galna maskinhallucinationer”. Klicka på videoklippet för att se filmen.
 
Diskutera: Vad tycker du om filmen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-16 13:48
Hackenbush

Jag tycker att Matrix var ganska bra.

#2 • Uppdaterat: 2015-11-16 18:23
PREVIA

Den här filmen om vad bilens utrustning i självkörande bilar behöver hålla koll på visar att det behövs något mer än Teslas bilars utrustning för att självkörande bilar skall vara säkra att köra på egen hand.
http://youtu.be/csvt6JBAwBk

#3 • Uppdaterat: 2015-11-17 08:30
wacom59

Om denna film harhämtats direkt ur Hondas datorsystem så blir min nästa bil en självkörande Honda! Den kan ju flyga, köra igenom fasta föremål som brovalv, har röntgensyn. WoW! Är det ett flygplan, eller en fågel? Nej det är Superbilen!
Men å andra sidan verkar uppmärkasamheten inte vara på vägen hela tiden, absolut inte i färdrikningen och ibland är den uppe på trottoarer och kör, hmm.
Nej, jag kör nog IRL ett tag till.
(OBS. Ironi. )
Nog tycker jag att detta verkar vara en i studio 3-d producerad fil om hur bilar kan se världen, mer än "riktiga" data. Tror att PREVIAS länk visar på mer "verklig" bild av det hela.
Kul och snygg film dock.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.