Nästa artikel
Rekord för biltester i Norrbotten
Nyheter

Rekord för biltester i Norrbotten

Publicerad 11 november 2011 (uppdaterad 14 november 2011)
Biltestindustrin i Arjeplog och Arvidsjaur rullar mot nya rekord. De senaste tio åren har verksamheten ökat med 15 procent – varje år.

Testverksamheten i Norrbotten blomstrar och i år har områdets 15 testanläggningar fler bokningar än någonsin tidigare, rapporter Ekot.

– Vi tror att den här säsongen blir ”all time high”, säger Peter Mettävainio, vd för anläggningen Tjintokk i Slagnäs där Volkswagenkoncernen vintertestar bilar.

Förutom Volkswagen testar bland annat BMW, Mercedes, Ford och Hyundai sina nya modeller i Norrbottens vinterförhållanden.
 
Som ett resultat av biltestindustrins utbredning har flygplatsen i Arvidsjaur vuxit rejält de senaste 20 åren. Antalet resenärer har ökat från 6 000 till 60 000.

Nu saknas bara två saker för att göra årets biltestare nöjda: snö och kyla.

Diskutera: Vad tycker du om biltestindustrin i Sverige?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-11-11 17:03
Thommys

Det är skönt att höra att de testar bilarna i svenskt klimat. Det borde gynna oss som bilköpare i Sverige. Nu blir den kalla bilmarknaden större i världen med tanke på Ryssland och Kina som växer och som båda har vinterklimat. Jag hoppas på bättre värmare, typ ebersprakre, de är både dyra och har inte riktigt samma kvalitet som bilarna i övrigt. Att snabbt få varmt och gott i bilen med ett tryck på smartphonen är modellen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.