Nästa artikel
Räddad VW-helg
Nyheter

Räddad VW-helg

Publicerad 28 april 2015
Johan Kristofferssons taktiska körning gav honom förstaplatsen i helgens deltävling i Rallycross-VM.
Johan Kristoffersson från Arvika räddade Volkswagens motorsporthelg. Efter misslyckandet i rally-VM i Argentina blev det plåster på såren i rallycross-VM.
VM-premiären i rallycross kom att handla om ”pappas pojkar”. Johan Kristoffersson, son till erfarne Tommy Kristoffersson, och Timmy Hansen, son till mångfaldige EM-vinnaren Kenneth Hansen, hamnade båda på pallen.
 
Johans taktiska drag i finalen att inleda med alternativspåret blev en fullträff. Med urusla siktförhållanden i blötan kunde han jobba sig framåt och när regerande mästaren Petter Solberg tvingades ta sitt obligatoriska alternativspår var Johan i praktiken redan före.
 
Kristoffersson som representerar Volkswagen Team Sweden fick därmed en kalasstart på årets VM som omfattar ytterligare tolv deltävlingar. En bra inledning blev det också för Peugeot-rattande Timmy Hansen med en tredje plats. PG Andersson, också VW, tog sig till final, men fick nöja sig med sjätte plats sedan hjulupphängningen gett vika i en tuff duell med just Hansen. Mattias Ekström, Audi, missade med en hårsmån finalen.
 
I rally-VM hade Volkswagen en mindre lyckad helg efter tekniska problem med bränsletillförseln i båda de Polo WRC som Sébastien Ogier och Jari-Matti Latvala körde. För första gången på 20 tävlingar blev det ingen VW-förare på pallen. Nu triumferade Citroën dubbelt upp tack vare Kris Meeke och Mads Östberg. Norrmannen ligger för övrigt tvåa i VM-tabellen efter Ogier.
 
Resultat, rallycross-VM, Portugal:
1. Johan Kristoffersson, Sverge, VW Polo
2. Petter Solberg, Norge, Citroën DS3
3. Timmy Hansen, Sverige, Peugeot 208 WRX
 
Resultat, rally-VM, Argentina:
1. Kris Meeke, Storbritannien, Citroën DS3 WRC
2. Mads Östberg, Norge, do, +18,1
3. Elfyn Evans, Storbritannien, Ford Fiesta WRC, + 3,27,4.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.