Nästa artikel
Polestars nya grepp för att öka försäljningen
Nyheter

Polestars nya grepp för att öka försäljningen

Publicerad 2024-06-13 11:45 (uppdaterad 2024-06-13 11:58)
Hittills har Polestar enbart sålt sina bilar online, men nu blir det ändring på saken.

Polestar har svårt att nå sina globala försäljningsmål, även om antalet nyregstrerade Polestarbilar i Sverige ökat rejält det senaste året.

I dag säljs bilar från elbilstillverkaren enbart på nätet. För att utveckla sin affärsmodell, få tillväxt och ökad försäljning blir det nu ändring på konceptet. Snart kommer potentiella kunder kunna beställa Polestarbilar på någon av deras anläggningar som i dagsläget finns i Göteborg, Stockholm, Umeå och Landvetter flygplats. 

I framtiden är planen att etablera sig i fler svenska städer och regioner. Sedan tidigare har de avslöjat att deras hittills största anläggning ska öppna i norra Stockholm. I övrigt är inte klart exakt vilka orter Polestar ska öppna på, men greppet är ett samarbete med Volvo Car Retail och Bildeve som finns representerade i södra och mellersta Sverige.

– Vi siktar på att addera minst tio nya fysiska retail-ställen till vårt existerande nätverk. På det här sättet lägger vi grunden för att öka vår volym och marknadsandel, och fortsätta det starka momentum vi upplever på den svenska marknaden när vi nu i sommar börjar leverera våra två nya suvar, säger Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.  

I augusti börjar leveranserna av elbiltillverkarens nya modell Polestar 4.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.