Nästa artikel
Paris - Hyundai i20 i blickfånget
Nyheter

Paris - Hyundai i20 i blickfånget

Publicerad 4 september 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Bilsalongen i Paris är bara en månad bort. Nu presenterar Hyundai de nyheter som kommer visas upp i salongen. Fokus riktas mot iX55, Santa Fe Hybrid och framför allt i20.
Hyundai i20 är redo för att ersätta sin föregångare Getz. Vid bilsalongen i Paris nästa månad blir det officiell premiär. Hyundai i20 är något större än föregångaren Getz och ska enligt uppgift ha bättre köregenskaper.

På salongen i Paris kommer även en miljöbilsversion av i20 presenteras, under namnet i20 i-blue. Bilen kommer att ha ett koldioxidutsläpp på endast 99 gram per kilometer - och ska dessutom vara optimerad för att minska luftmotståndet.

Hyundai fortsätter den gröna ambitionen i Paris genom att presentera Santa Fe Hybrid. Santa Fes normala 2,4-liters bensinmotor får ett hybridsystem som sänker koldioxidutsläppen till 148 g/km.

Slutligen presenteras även nygamla suven iX55, känd som Veracruz i USA. Den sjusitsiga suven har modifierats för att passa den europeiska marknaden - och är nu redo för en officell presentation.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.