Nästa artikel
Nästa Tucson blir mildhybrid
Nyheter

Nästa Tucson blir mildhybrid

Publicerad 8 juni 2018
Nya generationen av Hyundais suv kombinerar el och diesel.
Hyundai Tucson och Kia Sportage är nära släkt och delar på samma plattform. Kia meddelade nyligen att nya Sportage blir mildhybrid och nu följer Hyundai efter med Tucson.

Precis som för Sportage är det diesel plus el som är kombinationen i Tucson som mildhybrid. 48-voltssystemet består av ett litet lithiumjonbatteri på 0.44 kWh, en startgenerator (MHSG), en LDC-omvandlare (lågspänning DC/DC) och en inverterare. När man gasar hjälper elen till och batteriet laddas med hjälp av bromsåtervinning. Detta ska hjälpa till att sänka utsläppen från den 2-liters dieselmotor på 186 hästkrafter som mildhybridsystemet är ihopkopplat med.

Hyundai menar att bränsleförbrukningen tack vare elektrifieringen kan sänkas med 7 procent, baserat på manuell växellåda och körcykeln NEDC. 

Nya Hyundai Tucson rullar in i svenska bilhallar till hösten, då med drivlinan som nämnts ovan med fyrhjulsdrift och antingen manuell växellåda med 6 växlar eller åttastegad automatlåda. Våren 2019 kommer ytterligare ett motoralternativ av Tucson: då som mildhybrid kombinerad med en 1,6-liters dieselmotor. Det finns inga prisuppgifter än. 

Diskutera: Vad tycker du om Hyundai Tucson?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.