Nästa artikel
Motorsportstjärnan Ken Block dödad i snöskoterolycka
Nyheter

Motorsportstjärnan Ken Block dödad i snöskoterolycka

Publicerad 3 januari 2023 (uppdaterad 3 januari 2023)
Hans ”Gymkhana”-filmer på Youtube sågs av miljoner människor.

Motorsportstjärnan, rallyföraren och entreprenören Ken Block är död. Det bekräftar hans företag Hoonigan Industries i ett inlägg på Instagram. Han blev 55 år gammal.

Olyckan inträffade under en snöskotertur i delstaten Utah på måndagen. I en brant backe välte Block med sin skoter, och fick den över sig. Han förklarades död på platsen, enligt den lokala polisen.

Ken Block var kanske mest känd för videoserien Gymkhana. De spektakulära stuntfilmerna har setts hundratals miljoner gånger genom åren och gett Youtubekanalen Hoonigan över fem miljoner prenumeranter.

”Ken var en visionär, en pionjär och en ikon”

Rallykarriären tog fart år 2005, när Block utsågs till årets amatör under sin första säsong i Rally America. Sedan dess har han tävlat framgångsrikt i flera internationella rally- och rallycrosstävlingar, såväl som i motocross, skateboard och snowboarding.

Ken Block var medgrundare till klädmärket DC Shoes och ägde företaget Hoonigan Industries, som bland annat producerar Youtubefilmer och säljer kläder.

”Ken var en visionär, en pionjär och en ikon. Och viktigast av allt, en far och man. Han kommer att vara otroligt saknad”, skriver Hoonigan på sin Instagram-sida.

Ken Block lämnade efter sig sin fru Lucy och tre barn.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 4 januari 2023 =(
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.