Nästa artikel
Mitsubishi vill bli din personliga coach
Nyheter

Mitsubishi vill bli din personliga coach

Publicerad 9 oktober 2017
Konceptet e-Evolution är utrustad med artificiell intelligens som tränar föraren i bättre körteknik.
Mitsubishi avslöjar mer om den framtidsskådande prototyp de ska visa upp på bilsalongen i Tokyo inom några veckor. Sedan tidigare visste vi att bilen skulle vara elektrifierad på något sätt – nu berättar biltillverkaren att den drivs av tre elmotorer: en på framaxeln och två bak. E-Evolution är fyrhjulsdriven och tar hjälp av aktiv girokontroll för att fördela kraft mellan bakhjulen och på så sätt få optimal väghållning.

Hjärnan i bilen är en dator med AI, artificiell intelligens. Genom coachning kan systemet höja förarens körförmåga, dels genom att läsa av vägen och dels genom att förutse vad den som kör tänker göra. Först skaffar sig bilen en bild av förarens kunskapsnivå och sedan skapas ett träningsprogram som ger råd och tips via röstmeddelanden och en display på instrumentpanelen. Funktionerna i bilen styrs med röstkommando och via något som kallas Voiceprint känner bilen igen vem som pratar och lär sig mer om personen för att lättare kunna förutse och tillgodose önskemål.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi e-Evolution Concept?    
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-10-09 14:45
Hackenbush

Kan bilen göra mitt dagliga jobb också så är jag intresserad.

#2 • Uppdaterat: 2017-10-09 18:51
Birger Johnsen

Man blir snart tagit ifrån all självstandighet om framtiden blir "elektroniskt" illa nog med borttagna pengar,poliser,vård,borgerliga rättigheter o.s.v.snart är man kontrollerad helt och hållet av regering och företag!Eliten!

#3 • Uppdaterat: 2017-10-09 23:16
mw73

Kan den lära folk att blinka, hålla avstånd och ligga rätt i filen vid sväng så är det välkommet!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.