Nästa artikel
Microlino är retroelbilen som utmanar svenska Uniti
Nyheter

Microlino är retroelbilen som utmanar svenska Uniti

Publicerad 26 februari 2020
Den här mikroelbilen lockar med skön nostalgidesign.

Den svenska uppstickaren Uniti har visat upp en ny stadselbil som ska börja levereras ”i mitten av 2020”. Men lanseringen har kantats av problem och det finns fortfarande frågetecken kring om tillverkningen faktiskt kommer igång.

Nu visar en av Unitis konkurrenter upp en uppdaterad version av retroelbilen Microlino – och en liten elscooter som bonus.

Schweiziska Microlino ska vara en modern version av klassiska mikrobilar som BMW Isetta, men med eldrift. På bilsalongen i Genève ska nya Microlino visas upp med omarbetat chassi, bredare spårvidd för bättre stabilitet samt en starkare och effektivare motor. Dessutom har A-stolparna gjorts smalare för att förbättra sikten.

Att detta inte är någon långfärdsraket kan du säkert lista ut, men som stadsbil ser den onekligen rolig ut med sina utstickande strålkastare som också tjänstgör som backspeglar. Räckvidden hamnar på 20 mil och prislappen ligger på 130 000 kronor.

Den lilla trehjuliga elscootern som också visas upp i Genève kallas Microletta och går loss på 52 000 kronor. Den får borttagbart batteri, toppfart på 80 km/h och räckvidd på tio mil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-02-27 22:29
Svenne60

Kul fordon. Ser fin ut. Men vid mindre frontalkrock blir det svårt att komma ut genom en dörr som öppnas framåt i fronten. Men kan möjligen ändå säljas i något tiotal i Sverige som reklampelare

#2 • Uppdaterat: 2020-02-28 18:57
saabnisse

Som ren tätortsbil skulle den nog fungera.
Men vem köper en sådan?
Kanske skulle den som hyrbil kunna ersätta de fåniga sparkcyklarna som många städer infekterats med?

#3 • Uppdaterat: 2020-03-01 18:33
Roy J

Jämrans läckra skapelser!
Helt okej räckvidder och håller priset så lär de lyckas. Kolla bara vad löjligt mycket en mopedbil kostar, och då är det i jämförelse ren skit.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.