Nästa artikel
Mercedes kan säga adjö till flera modeller
Nyheter

Mercedes kan säga adjö till flera modeller

Publicerad Idag 13:32 (uppdaterad Idag 13:41)
För att snabba på elektrifieringen kan Mercedes lägga ned flera modeller, samtidigt ska inom kort fyra nya modeller lanseras.

Tyska biltillverkaren Mercedes överväger att lägga ned flera modeller med förbränningsmotorer för att snabba på övergången till en helt elektrisk modellportfölj. Mercedes GLC Coupé och GLE Coupé uppges vara högst upp på listan, rapporterar brittiska Autocar.

GLC Coupé är inne på andra generationen och dess första år i en sjuårig cykel, medan GLE Coupé är inne på fjärde generationen och fick nyligen ett ansiktslyft.

Sedan tidigare har tillverkaren tagit bort C-klass Coupé och S-klass Coupe, tillsammans med CLS och X-klass.

Tidigare var planen att i slutet av 2024 även ta bort halvkombin A-klass och B-klass, men de får leva kvar till 2026 då de plockas bort från sortimentet.

En anonym källa hos den tyska biltillverkaren bekräftade att flera modeller kan vara på väg att lägga ned, men ville inte bekräfta några specifika modeller.

– Varje nuvarande modell är under granskning. Det är en kontinuerlig process, säger källan till Autocar.

Enligt uppgifter ska Mercedes introducera en ny fyrdörrars-modell som baseras på en ny plattform (MMA) och ska då erbjudas både med en renodlad elektrisk drivlina och med förbränningsmotor. Nästa år ska ytterligare fyra modeller lanseras med samma plattform som grund.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.