Nästa artikel
Loeb mot nya mål
Motorsport

Loeb mot nya mål

Publicerad 19 november 2015
Niofaldige världsmästaren Sébastien Loeb har nya mål i sikte.
Citroën drar sig tillfälligt ur rally-VM nästa år för att förbereda sig för en satsning 2017 då nya regler införs.
Citroën Racing Team presenterade under torsdagen sin nya motorsportstrategi. Nästa år körs endast banracing i officiell regi. Här är Citroën regerande WTCC-mästare. Två bilar ska köras och anmälda är argentinaren José Maria López och fransmannen Yvan Muller som här bland annat får fightas mot Thed Björk och co i Volvos nya racingbyggda S60.
 
Sébastien Loeb är inte officiellt anmäld, men har ett privatstall och det är inte otänkbart att han själv kör WTCC i vissa tävlingar. Annars har Loeb full koncentration på Dakarrallyt där han ska köra för koncernsyskonet Peugeot – för övrigt i samma team som förre rallyvärldsmästaren Carlos Sainz.
 
Rallyhistoriens meste vinnare kommer också att ha en roll i Citroëns nya rallysatsning, men om det blir som VM-förare är ännu högst oklart. 
 
Rally-VM 2017 innebär att rejält uppsving för sporten med nya bilar, mer effekt och större frihet för designers. Toyota har redan aviserat att de kommer till VM-start om drygt ett år med en helt nyutvecklad Yaris.  Volkswagen har meddelat att de inte ska dra ned på rallysatsningen, trots ett prekärt ekonomiskt läge. Vidare lär också Hyundai fortsätta.
 
Rally-VM utvecklas
och redan nästa år finns Kina med i VM-kalendern.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-19 18:14
Peter E

Gott att läsa att de bara gör ett litet uppehåll för att komma igen 2017.

#2 • Uppdaterat: 2015-11-21 19:36
systembolaget

skönt att läsa att det är ett tillfälligt time ou för Citroen och att Volkswagen tänker fortsätta fastän de har det tufft
med annat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.