Arkivbild.

Nästa artikel
Kraschade Teslas lånebil – krävs på 400 000 kronor
Nyheter

Kraschade Teslas lånebil – krävs på 400 000 kronor

Publicerad 30 maj 2023 (uppdaterad 30 maj 2023)

Arkivbild.

Tesla menar att kvinnan körde vårdslöst – och att hon därför ska stå för hela kostnaden själv.

Tesla kräver en kvinna i Norge på över 400 000 kronor i ersättning, efter att hon kört av vägen med en av företagets lånebilar och krockat med ett träd. Det skriver den norska tidningen Motor.

Enligt Teslas advokater ska kvinnan ha kört i över 120 km/h på en 40-sträcka vid olyckstillfället i september 2021, och därmed agerat vårdslöst. Därför kräver de nu att hon ska stå för hela kostnaden för bilen, en Tesla Model 3 som blev totalförstörd i olyckan.

Kvinnan har vägrat att betala. Hennes advokat ifrågasätter att hon ska ha kört så fort som Tesla påstår, och menar att hon endast i värsta fall ska stå för 30 procent av den totala kostnaden. I veckan ska parterna mötas i tingsrätten.

Tesla fungerar som sitt eget försäkringsbolag för bilarna de lånar ut i samband med verkstadsreparationer och annat. Det innebär att de sätter sina egna försäkringsvillkor.

Teslas svenska pressavdelning uppger för Vi Bilägare att de i vanliga fall har ett självriskbelopp på upp till 25 000 kronor på sina lånebilar, men att de kan komma att kräva låntagarna på mer pengar än så för skador som beror på ”avtalsbrott”, vilket bland annat inkluderar grov vårdslöshet och bedrägeri.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 31 maj 2023 Framgår inte vad polis anser…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.