Nästa artikel
Körlektioner ska filmas
Nyheter

Körlektioner ska filmas

Publicerad 10 juni 2014 (uppdaterad 11 juni 2014)
Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) ska i samarbete med Linköpings Universitet filma körlektioner för att förbättra undervisningen.
Projektet ska följa ett antal körskoleelever från deras första körlektion till godkänt förarprov. Tre kameror ska spela in allt som händer i bilen och trafiken runt omkring den. Förutom körskoleeleverna ska också två elever som övningskör privat följas med kameror.
– Vi dokumenterar varje sekund av vad som händer mellan instruktör och elev, även blickar och gester, säger Mathias Broth, biträdande professor vid Linköpings universitet.
 
Målet med projektet är att bidra med ny kunskap om vad som fungerar i trafikutbildningarna och hur körskolornas roll i formandet av unga trafikanter ser ut.
– Trafikskolorna är intresserade av att lära sig om något de gör inte är optimalt, säger Mathias Broth.
 
Alla inblandade lärare och elever har förstås gett sitt godkännande till kamerorna i bilarna.

Diskutera: Hur ska trafikutbildningarna förbättras?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-11 07:19
VW Polo 2012

Som ni säkert har sätt så ligger karske 80% av alla bilister i mittfilen på trefilig väg, oavsett hur fort DOM kör. Även då privata elever med "körskolelärare" naturligtvis ! Men frågar man folk , var brukar du liga i för fil, så svarar ca 80% att dom ligger i högra filen. Visst är det märkligt! ;)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.