Nästa artikel
Körde utan körkort och försäkring – i över 70 år
Nyheter

Körde utan körkort och försäkring – i över 70 år

Publicerad 31 januari 2022
Vid en poliskontroll i England erkände en bilförare att han kört utan körkort och försäkring i mer än 70 år utan att åka fast.

En bilförare som stoppades av polisen i engelska Nottingham har erkänt att han kört bil utan körkort och försäkring i mer än 70 år.

Mannen, som är i 80-årsåldern och körde en Mini One, togs in för en rutinkontroll på en stormarknadsparkering. Han påstod själv att han kört bil sedan han var tolv år gammal men aldrig tagit körkort. Någon försäkring för bilen har han heller aldrig haft.

Problemet verkar alltså inte ha uppdagats förrän 70 år senare och mannen har under den tiden lyckats undvika poliskontroller och olyckor. Brottet har heller inte avslöjats av de många trafikkamerorna och polisbilskamerorna som numera finns i trafiken.

”Tack och lov har han aldrig råkat ut för en olycka eller orsakat någon annan skada genom att köra på dem oförsäkrad”, skriver polisen i ett Facebookinlägg.

I England kan bilförare utan körkort samla på sig mellan tre och sex ”straffpoäng” på sitt körkort och att köra oförsäkrad kan leda till böter. Att vara vållande till en olycka kan också bli rejält dyrt för den som inte har försäkring.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 1 februari 2022 På många orter i Jämtland…
  • 1 februari 2022 bejje skrev: skarj skrev: En…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.