Nästa artikel
Klart: Frankfurtsalongen flyttar – till München
Nyheter

Klart: Frankfurtsalongen flyttar – till München

Publicerad 3 mars 2020
Den klassiska bilsalongen i Frankfurt får en nystart på annan ort.

De stora bilsalongerna har det inte längre så lätt. En gång i tiden var Frankfurt, Paris, Genève och Detroit de viktigaste mötespunkterna för hela bilindustrin där alla nyheter presenterades först.

Men i flera år har besökarantalet dalat och det är ofta billigare för biltillverkarna att anordna egna event – där de dessutom inte behöver konkurrera med en mängd andra märken om uppmärksamheten. Genèvesalongen stoppades i år på grund av coronaviruset och Detroitsalongen ska flyttas till sommaren istället för vintern.

Även den stora IAA-mässan i Frankfurt har haft det tufft med rejäla tapp i besökarsiffrorna de senaste åren. Förra året besöktes mässan av 560 000 personer, jämfört med 930 000 fyra år tidigare.

Efter förra årets Frankfurtsalong stod det klart att något måste göras, och nu är det officiellt att bilmässan flyttar till München (och inte till Berlin, som annars var den stad som var mest ”vinsttippad” i kampen om IAA-mässan). Det skriver Automobilwoche.

För att få en nystart ska IAA-mässan dessutom inte längre bara handla om bilar utan om mobilitet i stort. Den nya mässan i München ska därför försöka locka till sig även företag inom exempelvis bildelning, elscootrar och självkörande bussar.

Det som till slut gjorde att München vann var att mässan kommer hållas i de centrala delarna av staden. De olika eventområdena ska kopplas ihop med en särskild ”transfer-rutt” som även elbilar ska få förtur i.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.