Nästa artikel
Jaguar lägger ner flera modeller
Nyheter

Jaguar lägger ner flera modeller

Publicerad Igår 9:54 (uppdaterad Igår 13:40)
Efter att tillverkningen av Jaguar F-Type avslutats är det nu dags för fyra modeller till att läggas ned. Anledningen uppges vara lönsamhetsproblem.

I mitten av juni uppgav Jaguar att det tillverkningen av F-Type avslutats. Det var tillverkarens sista sportbilsmodell med förbränningsmotor. Nu avslöjar de att ytterligare fyra modeller läggs ned, rapporterar Autmotive News Europe.

Modellerna i fråga är Jaguar XE, XF, E-Pace och I-Pace. Därmed erbjuds enbart suven Jaguar F-Pace till kunderna. Anledningen till nedläggningen uppges vara bristen på lönsamhet.

Den brittiska sportbilstillverkaren har som mål att bli ett lyxigt elbilsmärke. Nästa år ska de lansera den första modellen av en ny generation elbilar.

– Vi eliminerar fem produkter, alla med ett lägre värde. Ingen av dem är modeller som vi tjänat några pengar på, så vi ersätter dem med nya fordon på nyutvecklade arkitekturer, sade Jaguars vd Adrian Mardell under en investerardag. 

Jaguar Land Rover planerar att lansera sex nya helelektriska modeller, varav tre från Jaguar. De ska baseras på den nya plattformen Jaguar Electrified Architecture (JEA).

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • Igår 22:16 Det är väl klen laddeffekt…
  • Igår 22:07 Ja, en beg I-Pace skulle…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.