Nästa artikel
IF Metall söker snart Saabkonkurs
Nyheter

IF Metall söker snart Saabkonkurs

Publicerad 16 september 2011 (uppdaterad 16 september 2011)
Om hovrätten inte har beviljat rekonstruktion senast på tisdag tvingas IF Metall ansöka om att Saab försätts i konkurs.

Fler konkursansökningar mot Saab riskerar snart att dimpa ner i Vänersborgs tingsrätts brevlåda. Metallarbetarfacket IF Metall är nämligen snart tvungna att ansöka om att Saab går i konkurs om medlemmarna ska kunna få ut pengar från statens lönegaranti.

IF Metall beslutade vid lunchtid i dag att man kommer att lämna in konkursansökningar från 1 500 medlemmar om Saab inte har beviljats rekonstruktion senast på tisdag.

Metallarbetarfacket lämnade in en första betalningsuppmaning till Saab den 26 augusti, dagen efter att lönerna skulle ha betalats ut. Sedan har Saab haft en vecka på sig att betala. Senast tre veckor efter det måste IF Metall ansöka om att försätta Saab i konkurs om den statliga lönegarantin ska gälla. Det inträffar på fredag nästa vecka, men IF Metall vill ha marginal för att tingsrätten ska hinna bedöma om handlingarna är korrekta.

Fackförbunden Ledarna och Unionen har varit hetare på gröten och redan lämnat in sina konkursansökningar mot Saab. Den konkursförhandlingen hålls i Vänersborgs tingsrätt den 26 september.

Diskutera: Hur ser du på Saabs framtid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.