Nästa artikel
Hyundai Kona uppdateras
Nyheter

Hyundai Kona uppdateras

Publicerad 7 september 2020 (uppdaterad 7 september 2020)
Hajnos, mildhybrid och bättre åkkomfort. Här är nyheterna i crossovern.
Hyundai Kona introducerades 2017 och har sedan dess sålts i 228.000 exemplar i Europa. Nu är det dags för en uppdatering. 

Den nydesignade fronten ska enligt Hyundai själva efterlikna en hajnos. Här har designteamet bland annat sträckt ut motorhuven och breddat varselljusen med LED-teknik samt lagt till en silverfärgad hasplåt. Baktill sitter en omdesignad stötfångare. Bilen är 4 centimeter längre än förut och det finns fem nya lackfärger att välja på.  

Hyundai Kona N-Line.

Hyundai Kona N-Line.

För första gången finns Kona med N Line trim. Det innebär visuella detaljer som ska signalera sportighet, som egen form på fälgarna, extra luftintag i nosen och ett tuffare kjolpaket.

På insidan har man lagt till en elektrisk parkeringsbroms efter önskemål från kunder. De har också gjort förändringar i stämningsbelysing och aluminiuminramningar runt luftutblåsen.

Infotainmentsystemet har uppgraderats och det finns ett nytt digitalt mätarkluster. Mobiltelefonen kan anslutas trådlöst till Apple CarPlay eller Android Auto. 
Hyundai har gjort förändringar i systemen för förarhjälp, till exempel den adaptiva farthållaren och döda vinkelnvarnaren.  Uppdaterade Kona sägs också vara mer komfortabel att köra, då man justerat fjädringen och kalibrerat om styrsystemet.  
   
Bland drivlinealternativen introduceras 48-volts mildhybridteknik i förbränningsmotorerna. De varianterna börjar säljas i slutet av året. I början av 2021 kommer hybridversionen och  snart planerar Hyundai också att presentera uppdatering av helt eldrivna Kona Electric.

Diskutera: Vad tycker du om Hyundai Kona?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.