Nästa artikel
Honda Jazz blir hybrid och crossover
Nyheter

Honda Jazz blir hybrid och crossover

Publicerad 23 oktober 2019 (uppdaterad 23 oktober 2019)
Nya generationen av halvkombin i B-segmentet elektrifieras och kommer i varianten Crosstar med högre sitthöjd.
Sedan tidigare har vi fått reda på att nya Honda Jazz enbart kommer att säljas i hybridversion i Europa. Här får den tilläggsnamnet e:HEV, en beteckning som sprider sig till alla framtida elektrifierade modeller från Honda.

En annan nyhet med Jazz är att det blir en crossover-variant av den, kallad Crosstar. Här sitter de åkande högre upp och bilen har en egen design på fronten, vattentålig klädsel och integrerade takräcken.

 
Via infotainmentsystemet kan man trådlöst koppla sin smartphone till bilen genom Android Auto eller Apple CarPlay. 

Framsätena har vuxit på bredden och är uppbyggda på ett sätt som ska minska tröttheten i ryggen vid långa bilresor. Även baksätesåkarna kan njuta av bättre sittkomfort i och med tjockare sittkuddar. 

Bränsletanken sitter under framsätena, vilket enligt Honda är unikt för klassen. På detta sätt har de kunnat behålla finessen med sina "magic seats" där baksätets sittdyna går att vika upp likt biostolar för bättre lastmöjlighet. 
 
Säkerhetssystemen har förbättrats med mer vidvinkel och bättre upplösning i kameran som ersätter den tidigare kamera och radaruppsättningen. Bilen kan nu känna igen vägkanter utan markeringar eller trottoarkanter. Systemet för autobroms har förbättrats och kan upptäcka fotgängare och cyklister i mörker. Bilen bromsar även automatiskt om mötande fordon skär in i färdvägen. Den adaptiva farthållaren med filhållningsassistent fungerar i såväl låg hastighet i bilköer som på motorväg . 

Nya Honda Jazz börjar säljas i Europa i mitten av 2020.  

Diskutera: Vad tycker du om Honda Jazz?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.