Nästa artikel
Ford + Spotify = sant
Nyheter

Ford + Spotify = sant

Publicerad 26 februari 2013 (uppdaterad 26 februari 2013)
Snart kan man få tillgång till 20 miljoner låtar via röststyrning i sin Ford, tack vare biltillverkarens nya samarbete med Spotify.

Enligt Ford är man nu den första biltillverkaren som samarbetar direkt med Spotify. Den svenska musiktjänsten som numera finns i 17 europeiska länder ska gå att använda med enbart röststyrning i en Ford som utrustats med systemet Ford SYNC AppLink.

SYNC AppLink, som bland annat finns i nya Ford EcoSport och om ett par år ska finnas i 3,5 miljoner fordon från Ford i Europa, ska göra det möjligt för föraren välja mellan låtar och spellistor i Spotify genom enkla röstkommandon som ”shuffle”, ”repeat” och ”choose playlist”.

Fords tanke är att fler mobilappar ska ha stöd för SYNC AppLink. Bland annat har man startat ett utvecklarprogram, som uppmuntrar apputvecklare att ta fram appar med stöd för SYNC.

SYNC AppLink fungerar även till bland annat appar som spelar upp inlästa tidningsartiklar eller meddelar position och beräknad ankomsttid till andra.

Diskutera: Hur ser du på Fords samarbete med Spotify?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-02-26 14:05
namnam

Om det går att säga artist/titel med röststyrning på vilken låt som helst (om den finns bland de 20 miljoner låtarna) vill jag ha det, helt klart

#2 • Uppdaterat: 2013-02-26 15:55
S-E S

Går det att höra vägljudet åxå?

#3 • Uppdaterat: 2013-02-26 17:29
Irvor

"Låter" väldigt intressant.

#4 • Uppdaterat: 2013-02-27 06:56
Leif Larsson (ej verifierad)

20 miljoner låtar att välja på.
Och en del folk kan inte välja vilken tv kanal de skall se på.
Slutar kanhända med att en del människor, zappar mellan låtarna, så att de "glömmer" bort bilkörningen.

#5 • Uppdaterat: 2013-02-27 16:31
Hackenbush

Jag har Spotify i mobilen så kan man blåtandansluta sig till bilstereon så har man redan detta som skrivs i artikeln.

#6 • Uppdaterat: 2013-02-27 22:23
Roger Skagerström

Läse att Ford gjort SYNC AppLink open source, så att alla kan använda det. Månne en industristandard på G? Vore ju toppen.

Spotify är en mycket trevligare lösning än ifuckingTunes, så att det får lite utrymme är väldigt trevligt. Röststyrning är jag inte mycket för, varken i eller utanför bilen, men att kunna styra Spotify med rattreglage etc vore grymt. Har ju hittils bara funkat med iTunes (om bilen har Apple-interface då).

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.