Nästa artikel
Ford hjälper elbilsägare
Nyheter

Ford hjälper elbilsägare

Publicerad 1 augusti 2012 (uppdaterad 1 augusti 2012)
Ford har släppt en app till smartphones som ska hjälpa el- och hybridbilsägare att lätt hitta till närmaste laddstation.

Smarta mobiltelefoner kan nu för tiden användas till det mesta, och biltillverkarna vill inte vara sämre än någon annan på att utnyttja deras funktioner. Ford har tagit tillfället i akt att lansera en app som hjälper förare att hitta till laddstationer i USA.

Att hitta ett bra ställe att ladda bilen när man är ute och kör torde annars vara ett irritationsmoment då de är betydligt mer sällsynta än bensinmackar. I USA finns bara 9 445 laddstationer som är tillgängliga för allmänheten. Samtidigt är det en stor förbättring mot 2009, när det bara fanns omkring 2 500 laddstationer.

Appen heter MyFord Mobile och använder sig av en kartdatabas för att leda förarna rätt. När nya laddstationer installeras så kommer appen att uppdateras med den senaste informationen. Appen har även andra funktioner, till exempel kan elbilsägaren fjärrstyra laddning och kontrollera batteriets status.

Tyvärr känner vi just nu inte till någon motsvarande app för att visa svenska laddstationer.

Diskutera: Hur ser du på en app som hittar laddstationer?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-08-01 17:47
PREVIA

Nej här får man se på den här sidan än så länge.
http://www.laddaelbilen.se/laddning-6340565
Snart har alla McDonald's laddningsmöjligheter och till dom behöver man sällan karta för att hitta.
http://www.mcdonalds.se/se/om_mcdonald_s/vart_miljoarbete/tanka_elbilen.html

#2 • Uppdaterat: 2012-08-02 09:26
saabnisse

Jaha, äta hamburgare i flera timmar för att få energi till bilen för några mils körning, sedan stanna och upprepa samma sak, igen och igen.
Fullkomligt orealistiskt, hur många vill betala dubbelt så mycket som för en riktig bil för att sedan tvingas bli utfodrad på hamburgare för att kunna använda den?

Så länge elbilar inte kan säljas till samma pris som normala bilar och få samma körsträcka som dessa kommer de att förbli en dröm för mupparna.
De bör också kunna laddas på samma tid som det tar att fylla 70 liter bränsle.
Detta borde dock kunna ordnas med hjälp av en standardiserad batterikassett som kan bytas snabbt.

#3 • Uppdaterat: 2012-08-02 22:04
Uno af Lööw (ej verifierad)

Om man ska bli seriös en stund. Bojkotta McDonalds!

Dåliga arbetsvillkor, kött från djur som inte ens får beta ute trots att reklamen får oss att tro att allt deras kött mm är svenskt. Dåligt miljöarbete osv. Och dyrt med tanke på vad de tjänar per mål och hur lite mat man egentligen får och hur stora MDs är.

Burgaren och pommersen smakar lika slaffsigt och livlöst. Hellre BK eller allra helst Max i så fall.

folk går runt och tar i allt på stan, sedan in i munnen tillsammans med flottig pommes...

Nej, har inte alls bacillskräck. men det får finnas gränser.

#4 • Uppdaterat: 2012-08-03 01:00
Roger Skagerström

Hamburgare ska ätas med händerna ;)

#5 • Uppdaterat: 2012-08-03 13:14
Förstikön (ej verifierad)

@jes: Möjligen en aning OT: Själv skiter jag inte på McD, men gärna i. Ska jag äta en köttsemla får det bli från BK, eftersom McD låter sina färdigstekta burgare ligga i IR-värme i alldeles för många minuter och konkurrenten Max serverar någon form av potatisplättar á la Sibyllas Scan-burgare (den som inte förstår vad jag menar rekommenderas att studera innehållsdeklarationen). Bästa burgarna längs vägen får man på BK i Nederländerna, där de verkligen smakar något. Dock är inte kedjeburgare ett förstahandsval någonsin för mig. Jag åker hellre av och försöker hitta ett fräscht kafé/konditori med nybredda mackor - svårt i Sverige, men lätt på kontinenten.

#6 • Uppdaterat: 2012-08-05 10:38
Hackenbush

Har inte varit på Mc Donalds i Sverige på 10-15 år tror jag och bojkottar fortfarande deras usla köttslamsor till hamburgare. Att man äter hamburgare på Mc Donalds i Amerika kan jag förstå för de smakar helt annorlunda där för de har mer nötkött i sina burgare och de steker och kryddar sina hamburgare mycket bättre än Mc D. i Sverige.
För övrigt är det väl bra med en app som visar var laddstationer finns förutsatt att man har nog med el för att ta sig dit.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.