Nästa artikel
Ford dumpar priserna på Mustang Mach-e – igen
Nyheter

Ford dumpar priserna på Mustang Mach-e – igen

Publicerad 16 maj 2023 (uppdaterad 16 maj 2023)
Fords elbil Mustang Mach-e har rasat i försäljningsstatistiken. Nu dumpas priserna rejält för andra gången på kort tid.

Ford har dumpat priserna på elbilen Mustang Mach-e både internationellt och på den svenska marknaden. I början av maj prissänktes den till exempel med upp till 127 000 kronor enligt en Vi Bilägares prisgenomgång.

– Vi strävar alltid efter att ha konkurrensmässiga priser på marknaden och gör löpande översyn av detta för att säkerställa att så är fallet, sa Kenneth Holmgren som är marknadschef för Ford i Sverige.

Nu kommer nästa prisdumpning. Ford Mustang Mach-e blir ännu billigare och har nu ett officiellt instegspris på 609 900 kronor. Dessutom finns ett officiellt kampanjpris som är ännu lägre.

Störst är prissänkningen för Mustang Mach-e AWD Long Range som blir 95 000 kronor billigare och som blivit hela 220 900 kronor billigare sedan i februari. Prissänkningarna är nästan lika stora på övriga versioner, utom för Standard Range-modellen med bakhjulsdrift som ”bara” blivit 50 000 kronor billigare sedan början av maj och 151 000 kronor billigare sedan februari.

Det är ingen hemlighet att Tesla ökat sin marknadsandel enormt tack vare märkets prissänkningar, och Tesla Model Y är en direkt konkurrent till Ford Mustang Mach-e. Under perioden januari–april har antalet nyregistrerade exemplar av Ford Mustang Mach-e störtdykt med över 80 procent till bara 93 bilar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (21)

  • 20 maj 2023 Axa skrev: Mc Logiken kan…
  • 20 maj 2023 Mc Logiken kan brista…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.