Nästa artikel
Fabrikssits för Sandell
Nyheter

Fabrikssits för Sandell

Publicerad 9 januari 2012 (uppdaterad 9 januari 2012)
Svensken Patrik Sandell är klar som fabriksförare i Rally Sweden. Sandell kommer att köra för BMW-ägda Mini med Staffan Parmander.

I rally-VM pratar man om fabriksförare, de som har förutsättningar för att vinna VM-deltävlingar, men som också är få till antalet. Inför Rally Sweden som körs 9-12 februari var fem av sex officiella förare namngivna redan vid årsskiftet, det sjätte namnet presenterades på måndagen – svensken Patrik Sandell.

Det är ett gäng svenska rallyprofiler, däribland mesta Svenska Rally-vinnaren Stig Blomqvist (sju vinster) och Björn Waldegård (fem vinster) som är med och backar upp den nya svenska rallysatsningen, Sweden World Rally Team.

Rätt kanaler är en förutsättning för att lyckas. Näringsliv, bilfabrikant, tävlingsstall – ja, hela mixen måste till för att åter ge Sverige en rallyvärldsmästare på sikt. I SWRT:s programförklaring ingår att matcha fram en svensk förare till huvudklassen WRC, lyfta fram lovande juniorer som en del i teamet och jobba med intensiv marknadsföring.

I detta första steg får jämtlänningen Patrik Sandell tillsammans med co-drivern Staffan Parmander chansen i BMW-ägda Mini, ett av tre officiella fabriksteam i årets rally-VM. Debuten sker i Rally Sweden, och som extra krydda har också Patrik nomineras av tävlingsstallet Prodrive som officiell fabriksförare, jämte spanjoren Dani Sordi, för just den svenska VM-deltävlingen.

Övriga fabriksförare i Rally Sweden är Sebastien Loeb och Mikko Hirvonen, Citroën samt Jari-Matti Latvala och Petter Solberg, Ford.

Diskutera: Hur ser du på Sandells chanser?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.