Nästa artikel
Emily GT har plötsligt bytt namn – till ”Gaza GT”
Nyheter

Emily GT har plötsligt bytt namn – till ”Gaza GT”

Publicerad 2024-06-14 10:34 (uppdaterad 2024-06-14 11:06)
Det libanesiska bolaget EV Electra fortsätter visa en elbil som ser ut exakt som Nevs Emily GT – trots att affären spruckit.

Affären mellan Nevs i Trollhättan och libanesiska EV Electra sprack i slutet av maj. Tanken var att bolaget skulle sälja elbilen Emily GT.

”Anledningen är att EV Electra inte har fullföljt delar av villkoren i avtalet”, uppgav Nevs.

Nu visar det sig att EV Electra fortsätter använda Nevs material för att locka till sig köpare och investerare, avslöjar Dagens Industri. På företagets sajt finns bilderna kvar.

På EV Electras hemsida har Emily GT bytt namn till Gaza GT.

När EV Electras grundare Jihad Mohammad frågas ut om bilderna byter bilen plötsligt namn till Gaza GT. Nevs vd Nina Selander säger till tidningen att Jihad Mohammad ombetts plocka bort bilderna, men han hävdar att det inte alls är Nevs bil.

”Nina har ingen rätt att fråga. Och den bil som syns på bilderna är inte ens deras. Det är bara utsidan som i stort sett är densamma. Inte samma drivlina och batterier”, skriver han i ett skriftligt svar till Dagens Industri.

EV Electra tog över Nevs elbilar Emily GT och Pons i december 2023, och så sent som i maj 2024 uppgav Jihad Mohammad att tillverkningsstarten närmade sig.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.