Nästa artikel
Elbilarna med nöjdast ägare: Tesla i klar ledning
Nyheter

Elbilarna med nöjdast ägare: Tesla i klar ledning

Publicerad 2024-08-08 10:24 (uppdaterad 2024-08-09 16:46)
Tesla är klart bäst när knappt 5 000 elbilsägare får svara på om de kan rekommendera sin bil till andra. Men för jättekoncernen Stellantis ser det dystert ut.

Bilköparnas förväntningar på nya elbilar blir högre för varje år – men många modeller lever inte upp till kraven. Det visar en ny undersökning gjord av analysföretaget Uscale.

I undersökningen har knappt 5 000 elbilsägare från Tyskland, Österrike och Schweiz fått svara på om de rekommenderar sin elbil till andra. Underlaget för enskilda märken är dock relativt litet så resultatet ska tolkas med viss försiktighet.

Totalt sett är bilägarna mest besvikna på elbilar från Stellantiskoncernen. Både Peugeot, Citroën och Opel ligger illa till.

Klart nöjdast är Teslaägarna som berömmer både räckvidd, förbrukning, laddkapacitet och mjukvara. Men bilens kvalitetsnivå får inte lika höga betyg.

Polestar och Volvo hamnar på sjätte respektive sjunde plats – betydligt bättre än i flera andra undersökningar. Men de bilägare som har en Volvo EX30 klagar på diverse mjukvaruproblem.

I billigare elbilar är ägarna nöjda med en laddkapacitet på 150 kW. Men i dyrare bilar krävs nu minst 200 kW för att många ägare ska vara nöjda. Även kraven på bilens mobilapp ökar – om den inte fungerar som den ska ökar ägarnas missnöje.

I Vi Bilägares årliga konsumentundersökning AutoIndex stod Mercedes och BMW som vinnare när ägarna fick tycka till om sina elbilar. Modeller från BYD, MG och Stellantis fick sämst betyg.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (99)

  • 2024-08-22 17:35 Gaston skrev: gmogmo skrev:…
  • 2024-08-22 09:55 gmogmo skrev: Nej, det blir…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.