Nästa artikel
Detta är populäraste billeken
Nyheter

Detta är populäraste billeken

Publicerad 11 april 2012 (uppdaterad 8 maj 2014)
I takt med att bilsemestersäsongen tar fart har en undersökning gjorts där man kommit fram till vad som är populärast att leka i bilen.

Däck- och servicekedjan Vianor har bland 1 000 svenskar undersökt vad bilresenärer helst leker under färden för att få tiden att gå.

Visserligen blev kategorin "vet ej" den största men bland de som faktiskt vet är det två lekar som är populärare än övriga.

På delad första plats, med 17 procent av rösterna vardera, hamnar leken där man ska gissa bilmärket på mötande bil, samt den lek som går ut på att hitta på ord som innehåller bokstäverna på framförvarande bils registreringsskylt.

Därefter kommer med sina 12 procent ordkedjan som går ut på att komma på en stad utifrån sista bokstaven i föregående stad. Populärt bland stockholmare är enligt undersökningen att räkna djur vid vägkanten och boende i södra Sverige gillar tysta leken.

Diskutera: Vilken är den bästa billeken?

Vilken är den bästa billeken?

Gissa bilmärket (på nästa mötande bil):
17 %

Hitta på ett ord (som innehåller bokstäverna på registreringsskylten på bilen framför):
17 %

Ordkedjan (kom på ett namn/stad utifrån sista bokstaven i föregående namn/stad):
12 %

Räkna djur (kor eller hästar vid vägkanten):
9 %

Hitta vägmärket:
3 %

Tysta leken:
8 %

Annat:
8 %

Vet ej:
26 %

Källa: Vianor

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-04-11 22:33
MrR36

I dag leks det inte, det spelas spel i timmar...! och tittar på DVD

#2 • Uppdaterat: 2012-04-12 05:15
Liselotte Lööv (ej verifierad)

När vi hade 142an så brukade våra barn välja en färg och den som såg flest bilar i sin valda färg vann.
I vår nya bil så ser inte barnbarnen ut genom de små, höga sidorutorna så numera är det gnäll, bråk och åksjuka som gäller, en trafikfara då jag och min man blir väldigt trötta och okoncentrerade av detta.

#3 • Uppdaterat: 2012-04-12 09:56
stemagson

Förr kunde man också leta länsbokstav för och se om några grannar var på semester. Men varför inte lite sång och ett par badmintonraketar så kommer man långt. Nu är det mest mp3, vägrat barnen något spel på semestern.

#4 • Uppdaterat: 2012-04-14 07:20
Uno Lööw (ej verifierad)

Instämmer med frugan min. Gnälliga barn är en fara även om man inte alltid tänker på att det är så. Barna vill se ut.
Ännu värre är det att bilarna inte har stänkeskydd, något som både är praktiskt, snyggt och gör att bilen ser mer påkostad ut. Trött på att få stenskott på semesterutflykten!

#5 • Uppdaterat: 2012-04-14 17:34
Luke

Vi kör två lekar parallellt. Först platespotting, dvs hitta sifferkombinationer i följd. (vi har nyss börjat och kommit till 001) sen så kör vi tävling på sista siffran, den ene tävlande skall börja på 0 och komma till 9 och den andra gör tvärtom. Först i mål vinner förstås! Och eftersom vi har husvagn så gäller det bara bilar som kör om.

#6 • Uppdaterat: 2012-04-27 13:30
emma100

I have found very useful information over there, thanks for sharing this. please try to add more informative posts in order to keep us in touch.cissp== MCSE== mcitp== pmp certification==

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.