Nästa artikel
Dekra ansöker om ny ackreditering: ”Vill komma tillbaka”
Nyheter

Dekra ansöker om ny ackreditering: ”Vill komma tillbaka”

Publicerad 31 januari 2022 (uppdaterad 31 januari 2022)
Besiktningskedjan Dekra som fick ackrediteringen indragen försöker igen med en ny ansökan.

Efter att branschorganet Swedac stoppat besiktningskedjan Dekra gör företaget nu ett nytt försök. Dekra har lämnat in en ny ansökan om ackreditering som nu ska granskas av Swedac.

Dekra stoppades från att besiktiga fordon i december när Swedac drog in ackrediteringen. Anledningen var att flera allvarliga missar upptäckts, något som Dekra skulle överklaga.

Sedan valde Dekra att dra tillbaka överklagan och ärendet kommer därmed inte prövas rättsligt.

”Omfattande förändringar”

Nu uppger Dekra att företaget återigen ansöker om ackreditering och att Swedac ”påbörjat sin granskning och genomför stationsbesök”. Det är dock inget som bekräftas av Swedac.

– Vi lämnar inte ut uppgifter om ansökningar eller eventuella ansökningar om ackreditering. Det är sekretessbelagd information, säger Anna Werner, pressansvarig på Swedac.

Dekra uppger i ett pressmeddelande att företaget vill komma tillbaka på marknaden och har gjort ”omfattande förändringar i sin organisation och vidtagit de åtgärder som krävs för att kunna ansöka om en ny ackreditering”.

”Det ska inte finnas några tveksamheter kring att Dekra säkerställt rätt kvalitet på samtliga stationer”, står det i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.