Nästa artikel
Bilnyheter 2012 – märke för märke
Nyheter

Bilnyheter 2012 – märke för märke

Publicerad 9 december 2011 (uppdaterad 12 december 2011)
Elbilar, kombibilar, småbilar, sportbilar och suvar. Det kommer en mängd nya bilar till Sverige under nästa år. Här har vi samlat dem i en genomgång från Alfa Romeo till Volvo.

Alfa Romeo
Småbilen Mito får twin-air-motorn på 0,9-liter och 85 hk, hämtad från Fiat 500. Vilken månad bilen kommer till Sverige är inte bestämt.

Audi
Storsäljande mellanklassaren A4 får en facelift i början av 2012. Förändringarna är måttliga, bland annat blir motorhuven mer sluttande och både strålkastare, stötfångare och grill får ändrat utseende. Under skalet får samtliga motorer stopp/start-system som ska ge lägre bränsleförbrukning.

I övrigt väntar ett nyhetsspäckat år från Audi. Småbilen A1 kommer i femdörrarsutförande under namnet A1 Sportback.

En ny generation A3 är också på ingående, den tredje generationen sedan 1996. Precis som tidigare lär A3 baseras på teknik från koncernsyskonet VW Golf.

Prestandaversioner av A6, A7 och A8 kommer också, fast bokstaven A byts ut med ett S för att markera att det är sportmodellen det handlar om. Audi S6, S7 och S8 är samtliga planerade att börja säljas under nästa år. S6 ska komma både som sedan och kombi, den senare kallas då Avant.

Motorn blir en fyraliters V8 med dubbelturbo som ska ge 420 hk och 550 Nm. Samma motor återfinns även i S7, som är coupéversionen av S6. Med fyrhjulsdrift ska bilarna klara 0–100 km/tim på strax under fem sekunder. När effekten från V8-motorn inte behövs ska fyra cylindrar stängas av automatiskt för att ge lägre bränsleförbrukning.

S8 hade tidigare en V10 från Lamborghini, men får nu en snålare V8 istället, samma motor som S6/S7, men effekten blir istället 520 hk och vridmomentet 650 Nm.

Hybridversioner är på modet och Audi vill inte vara sämre än konkurrenterna. Därför kommer både A6 och A8 i hybridversioner under 2012. Motorn i båda modellerna blir en tvåliters bensindriven på 211 hk.

Med elmotor ska effekten totalt bli 245 hk. Både A6 och A8 hybrid ska klara en förbrukning på 6,4 l/100 km. Men miljöbilsklassade blir de ändå inte – utsläppsvärdet är 148 g CO2/km för A8 och 146 g CO2/km för A6.

Konceptbilen R8 e-tron ska bli verklighet och är planerad att börja säljas under nästa år. Konceptbilen har fyra elmotorer som totalt ger 313 hk och hela 4500 Nm. Vilken motor produktionsbilen R8 e-tron får är inte känt.

BMW
En ny generation av storsäljande 3-serien är BMW:s stora nyhet för 2012. Det blir den sjätte generationen sedan mitten av 1970-talet. 3-serien är en av världens mest sålda mellanklassare och därför mycket viktig för BMW.

Nya 3-serien blir drygt nio cm längre än föregångaren och mäter nu 462 cm. Två dieselmotorer på 183 hk och 163 hk kommer, samt bensinmotorer i 328i och 335i. 328i får en fyrcylindrig turbomotor på 245 hk och 335 i en rak sexcylindrig motor på 306 hk.

Samtliga motorer får sexväxlad manuell låda som standard och stopp/start-teknik. Som tillval finns åttaväxlad automatlåda. Efter sommaren lanseras även 3-serien med hybrid-teknik. Fler motoralternativ är också att vänta, men vilka som kommer 2012 är osäkert. Kombimodellen Touring lanseras också under 2012

I övrigt kommer en miljöbilsklassad 116d med 116 hk dieselmotor, som ska släppa ut 99 g CO2/km. Hybrid-teknik från 7-serien kommer nu också i 5-serien. Fast motorn blir här en turboladdad rak sexcylindrig maskin på 306 hk, hämtad från 535i.

Tillsammans med en elmotor på 55 hk ska förbrukningen hållas nere. 5-serie Active Hybrid ska kunna köras på el i farter under 60 km i upp till fyra kilometer. Förbrukningen uppges till 6,4 l/100 km blandad körning. En nackdel blir att bagageutrymmet minskar, från 520 liter till 375 liter.

Chevrolet
Den stora nyheten från Chevrolet är att elbilen Volt kommer till Sverige i april. Volt drivs av en 150 hk stark elmotor och som räckviddsförlängare finns en bensinmotor på 84 hk. Det ska ge Volt en toppfart på 160 km/tim och en räckvidd på totalt 50 mil. Volt är 4,5 meter lång och fyrsitsig. Priset är inte fastställt.

En kombiversion av Cruze är också att vänta. En annan Chevrolet-nyhet är en ny generation av Malibu, baserad på teknik från Saab 9-3. Både Malibu och Cruze kombi är tänkta att börja säljas i augusti–september.

Citroën
Udda crossovern DS5, som delar teknik med Peugeot 3008, kommer till Sverige under våren, troligen i april. C4 och DS4 får hybridteknik, samma system som i Peugeot 3008 Hybrid4.

C4 Aircross är en crossover som bygger på samma teknik som Mitsubishi ASX. C4 Aircross finns med dieselmotorer på 110 hk och 150 hk samt bensinmotor på 115 hk. Fyrhjulsdrift eller framhjulsdrift erbjuds. Sverigelansering sker troligen före sommaren.

Fiat
Egentligen skulle Fiat Freemont redan ha lanserats nu i höst. Men bilen väntas i stället till Sverige i januari 2012. Freemont är en europeisk variant av Dodge Journey, omgjord för att bättra passa den europeiska marknaden.

Två dieselmotorer på 140 hk och 170 finns att välja mellan. Senare väntas också en treliters bensinsexa på 276 hk, hämtad från Chrysler. Även en fyrhjulsdriven version av Freemont är planerad, men när den kommer är oklart.

En ny generation av Fiat Panda väntas i augusti–september. Det blir den tredje generationen Panda sedan början av 1980-talet. Den förra generationen presenterades 2003 och utsågs till Årets Bil 2004. Några fakta eller priser på nya Panda är inte kända.

Ford
Pickupen Ranger blir först ut av Fords nyheter för 2012. Det blir den femte generationen Ranger sedan 1983. Nya Ford Ranger ska ha en dragkapacitet på drygt 3,5 ton och en lastkapacitet på drygt 1100 kg. Markfrigång på 23 cm och fyrhjulsdrift gör att bilen även ska kunna köras i terräng.

Motoralternativen blir två, en fyrcylindrig diesel på 150 hk och en 3,2-liters diesel på 200 hk. Till det finns automatlåda eller manuell låda, båda med sex växlar.

Ford B-Max är en högbyggd mini-MPV, som ska ersätta nuvarande Fusion. B-Max bygger på Fiesta men blir högre och rymligare än denna. B-Max får premiär efter sommaren.

Storsäljande Focus får nya motorer. Focus Econectic får en 1,6-liters dieselmotor på 105 hk. En bensindriven trecylindrig enlitersmotor kommer också. Lansering är tänkt i februari.

Focus kommer också med mer prestanda-orienterad bensinmotor på två liter och 250 hk. Modellen heter Focus ST och kommer som femdörrars halvkombi i april och som kombi i juni. Efter sommaren kommer Focus Electric med elmotor.

En ny generation Mondeo är också på gång, men det är osäkert när den kommer. Fords nya designspråk visades upp på Frankfurt-salongen med konceptbilen Evos. Ford har också bekräftat att Mondeo är den modell som står på tur att ersättas. De har också bekräftat att konceptbilen ska utmynna i en produktionsbil som blir klar i början av 2012. Men när försäljningstarten blir är högst osäkert.

Det ryktas också om en Mondeo coupé, som ska konkurrera med VW Passat CC.

Honda
En ny generation Civic får premiär i januari, den tionde generationen sedan 1970-talet. Inledningsvis finns Civic med tre motorer, två bensinmotorer och en diesel. Bensinmotorerna är på 1,8 liter och 142 hk samt 1,4 liter och 100 hk. Dieselmotorn är på 2,2 liter och ger 150 hk.

Precis som förra generationen är designspråket aningen futuristiskt. En prestandaorienterad modell, kallad Type R, lär säkert dyka upp senare. Men om den kommer under 2012 är osäkert.

Honda Accord väntas få en facelift i början av året och Insight en facelift senare under våren.

Hyundai
En ny generation av i30 kommer under våren. Nya i30 är fem cm längre, något lägre och bredare än tidigare. Både baksäte och bagageutrymme har vuxit sedan förra generationen. Tre bensinmotorer och tre dieselmotorer ska finnas, oklart om alla kommer till Sverige.

Mest intressant för svensk del blir nog 1,6-liters dieselmotor på 128 hk, som ska släppa ut under 100 g CO2/km. Först ut blir i30 i femdörrars halvkombiutförande. Kombimodellen dröjer troligen till hösten.

En facelift av småbilen i20 dyker upp efter sommaren. Hyundai kommer också med en sedanmodell av i40 under våren. Till ix20 lanseras under våren en ny 1,6-liters diesel som ersätter tidigare 1,4-litersmotorn. Under hösten kommer en ersättare till Santa Fe, troligen kallad ix45.

Jaguar
Jaguar XF har några år på nacken. Innan en ersättare är klar presenterar märket istället mer prestandaorienterade specialversioner. Senaste modellen är XKR-S med en kompressorladdad V8 på 550 hk.

Den ger 550 hk och ett vridmoment på 680 Nm. 0–100 klaras av på 4,4 sekunder och toppfarten uppges till 300 km/tim. Förbrukningen uppges till 12,3 l/100 km blandad körning. Chassiet är sänkt en centimeter jämfört och fronten har både fått ny grill och nya strålkastare.

Som vi kunde berätta redan för ett år sedan kommer Jaguar med en kombimodell av XF. Den blir en given konkurrent till Audi A6 Avant, BMW 5-serie touring och Mercedes E-klass kombi.

Om namnet blir XF Estate eller XF Sportbrake är inte officiellt, men arbetsnamnet är Sportbrake. Bilen väntas ha premiär under sista kvartalet 2012. Men om XF i kombiutförande kommer till Sverige 2012 eller 2013 är oklart.

Jeep
Klassiska Wrangler får en ny bensinmotor på 3,6 liter och 284 hk, premiär troligen under våren.

Grand Cherokee kommer med en prestandaversion, kallad SRT8. Motorn i den är en 6,4-liters V8 på 465 hk. Grand Cherokee SRT8 har redan börjat säljas i USA, men premiären i Sverige får vänta till i början av nästa år.

Kia
En helt ny generation av Cee´d kommer under våren, först som femdörrars halvkombi och senare också som kombi. En större sedan, kallad Optima, kommer i början av 2012. Optima delar bottenplatta med koncernsyskonet Hyundai i40 men ska finnas med andra motorer. Om någon kombimodell kommer är osäkert.

Lancia
Småbilen Ypsilon kommer till Sverige i början av nästa år. Motorn blir på 0,9 liter och effekten 85 hk. Några priser är inte kända.

Land Rover/Range Rover 
Storsuven Discovery får en åttaväxlad automatlåda och motoreffekten ökar med tio hk. Ny navigationsutrustning och ljudpaket väntas också till den. Samma förändringar görs på syskonbilen Range Rover Sport.

Klassiska Defender får en ny 2,2-liters dieselmotor, hämtad från tidigare ägaren Ford. Effekt och vridmoment är de samma som tidigare, men förbrukning och CO2-utsläpp ska vara lägre.
En ny Range Rover kan eventuellt vara på gång under nästa år. Nuvarande generation kom 2002.

Nyligen presenterade Range Rover Evoque kan enligt rykten få sexcylindriga motorer.

Lexus
En ny generation av Lexus GS 450 kommer till Sverige under maj–juni. Bilen får en 3,5-liters V6-bensin som drivs tillsammans med en helmotor. Totalt ska det ge 343 hk. GS 450 ska klara acceleration 0–100 på 5,9 sekunder och ha en förbrukning på 6,3 l/100 km blandad körning.

Mazda
Mazdas stora nyhet för 2012 blir crossovermodellen CX-5 som ska konkurrera bland annat med Nissan Qashqai. CX-5 finns med både fyrhjulsdrift och framhjulsdrift. Två motorer erbjuds, en tvåliters bensin och en 2,2-liters diesel. Med framhjulsdrift och manuell låda ska CX-5 klara CO2-utsläpp under 120 g/km och klarar därmed miljöbilsgränsen. CX-5 kommer med bensinmotor i mars–april och som diesel någon månad senare.

En ny generation av pickupen BT50 kommer också under 2012. BT50 är utvecklad tillsammans med Ford Ranger och delar mycket teknik. Mazda3 får en försiktig facelift med bland annat snålare motorer.

Mercedes
Nyligen presenterades en ny generation av B-klass och en ny generation av småbilen A-klass är inte långt borta. Troligen kommer bilen att visas under våren med försäljningsstart senare under 2012.

En ny generation av sportbilen SL lär dyka upp i början av året. Det ryktas också om en facelift av kompakt-suven GLK. Räkna med att designdrag från större suven ML kan komma i GLK. ML kom nyligen i en ny generation. Möjligen kan en ny GL, en gigantisk suv, vara på gång. Men den kan också dröja något år till.

Mini
Roadster blir en tvåsitsig sportbilsversion av Mini. Sverigelansering är planerad i februari. Sent nästa höst premiärvisas en coupéversion av Mini Countryman. Men den bilen lanseras först 2013.

Mitsubishi
En ny generation av suven Outlander kommer under nästa år. Det blir den tredje generationen av Outlander sedan 2003. Premiärvisningen blir troligen på Genève-
salongen under våren och med försäljningsstart i Sverige under hösten.

En helt ny generation av småbilen Colt väntas också komma i slutet av 2012. Om den lanseras i Sverige 2012 eller 2013 är inte helt klart.

I mellanklassaren Lancer och crossovern ASX kommer en ny 1,8-liters dieselmotor med lägre effekt än tidigare. Det gör att Lancer kan kvala in som miljöbil med 117 g CO2/km. Tyvärr klarar inte ASX miljöbilsgränsen på 120 g CO2/km, utan hamnar på 129 g. Trots att ASX presenterades så sent som 2010 är det redan dags för en mindre facelift.
 
Nissan
Storsäljande Qashqai kommer med en 1,6-liters dieselmotor med utsläppsvärde på 119 g CO2/km. Det gör att Qashqai precis klarar miljöbilsgränsen. Lanseringen blir i mars, men försäljningsstarten blir redan nu i november.

Opel
Ampera är syskonbil till Chevrolet Volt och är i likhet med denna en elbil med bensinmotor som räckviddsförlängare.  

Opel Astra i sportutförande, kallad GTC, kommer till Sverige i februari–mars. Tre motoralternativ finns att välja på en diesel på två liter och 165 hk och två 1,4-liters bensinturbo på 140 hk eller 180 hk. GTC finns bara som tredörrars och är sänkt 1,5 cm jämfört med Astra femdörrars.

Den tredje generationen av kompakta familjebussen Zafira kommer till Sverige i februari, nu med tiläggsnamnet Tourer. Nya Zafira kommer att ha större bagageutrymme och längre hjulbas än tidigare. Motoralternativen blir till en början tre: tvåliters turbodiesel på 130 hk eller 165 hk samt 1,4-liters bensin på 140 hk.

Peugeot
Hybrid-teknik ingår i flera nyheter från Peugeot under 2012. I januari blir det lansering av 3008 Hybrid4, den första dieselhybriden. 3008 Hybrid driver framhjulen med en 163 hk turbodiesel på två liter.

Bakhjulen drivs av en elmotor på 37 hk och bilen blir alltså fyrhjulsdriven. Det finns också möjlighet att köra enbart på eldrift, i upp till fem km. Förbrukningen uppges till 3,8 l/100 km blandad körning. 3008 Hybrid4 ska klara 0–100 km/tim på 8,5 sekunder och ha en toppfart på 209 km/tim. Samma motorteknik kommer också i 508 Hybrid4, med tidigast lansering till sommaren.

Hybridteknik lanseras också i 508 RXH, en 508 kombi med något högre markfrigång. Tekniken är densamma som i 3008 Hybrid4. Förbrukningen uppges till 4,2 l/100 km blandad körning.
1,6-liters e-HDI-motorer kommer till 3008 och 5008 också under 2012.

Crossovermodellen 4008, som delar teknik med Mitsubishi ASX och Citroën C4 Aircross, kommer också under 2012 men det är inte säkert att bilen ska tas in till Sverige. Precis som för Mitsubishi och Citroën finns Peugeot 4008 både med tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

En stor liten nyhet blir småbilen 208, som ska lanseras i maj–juni. Peugeot 208 bryter trenden att småbilarna växer för varje generation. 208 blir sju centimeter kortare än 207 och 173 kg lättare. Totalvikten uppges till 975 kg. Trots att bilen blir mindre uppger Peugeot att både bagageutrymmet och baksätesutrymmet blivit bättre.

Till en början kommer 208 med sju motoralternativ, varav fem dieselmotorer. Den snålaste av dem ska klara 3,4 l/100 km blandad körning och ha ett utsläppsvärde på 87 g CO2/km. En trecylindrig bensinmotor på en liter uppges klara 4,3 l/100 km och har ett utsläppsvärde av 99 g CO2/km. Senare lär också 208 komma i fler utföranden, bland annat som GTI eller RC, som kombi och som cabriolet/coupé.

Porsche
En helt ny generation av Porsche 911 har visats. Internnamnet för att skilja nykomlingen från föregångarna blir 991. Först ut blir 911 Carrera med försäljningsstart redan i december. Men köparna lär få vänta några månader på leverans.

Utseendemässigt märks nya 911 främst på de smala bakljusen. Längre hjulbas, bredare spårvidd fram och ny bakaxel ska göra bilen effektivare i snabba kurvor. En av av nyheterna på den nya 911-generationen är sjuväxlad manuell låda, världens första hävdar tillverkaren. En annan nyhet blir mindre motorer, fast högre effekt än tidigare.

Motorvolymen minskar från 3,6 liter till 3,4. Samtidigt höjs effekten från 320 hk till 350 hk. Sportversionen Carrera S får en 3,8-liters-motor på 400 hk. Förbrukningen på 911 Carrera uppges sjunka något. En förklaring till det är stopp/start-system som införs samt lägre vikt än tidigare.

Under 2012 kommer modellvarianter på 911-temat. Men i vilken ordning de presenteras är inte officiellt fastställt ännu. Men vi kan vänta oss både en 911 turbo, en cabriolet samt racingversioner som GT2 och GT3. Vilka som kommer under 2012 är alltså högst osäkert. Porsche bekräftar bara att fler 911-modeller kommer under nästa år.
 
Renault
Meganè kommer med en facelift, kallad fas II. Den får också en ny dieselmotor på 1,5 liter och 110 hk. Tillsammans med start/stop-teknik ska motorn klara CO2-utsläpp på 115 g. Samma motor kommer även i Scènic och Grand Scènic. Även dessa får en facelift, kallad fas II. Under 2012 visas också en ny generation av Clio. Några priser eller fakta är inte kända.

Saab
Om fabriken kommer igång igen väntar en ny 9-5 kombi på lansering. Den skulle egentligen blivit av redan efter sommaren. Förseriebilar har redan setts rulla omkring i Sverige.

Seat
Seats minibil Mii bygger på Volkswagen Up och kommer till Sverige i juni nästa år. Två trecylindriga enlitersmotorer finns att välja på: en på 60 hk och en på 75 hk. I sitt snålaste utförande ska Mii klara en förbrukning på 4,2 l/100 km. Bilen ska finnas både med tre och fem dörrar. Det ryktas också att Seat kommer med en fyrhjulsdriven suv, baserad på Audi Q5. Men om den bilen kommer 2012 eller dröjer är väldigt osäkert.

Skoda
Minibilen Citigo blir Skodas stora nyhet för 2012. Citigo är 3,56 meter lång, 148 cm hög och mäter 165 på bredden. Citigo bygger på Volkwagen Up och blir en direkt konkurrent till bland annat Toyota Aygo. Motorn är på en liter och ger 60 hk eller 75 hk. Till det finns en femväxlad manuell låda. Förbrukningen uppges till 4,7 l respektive 4,8 l/100 km blandad körning.

Acceleration 0–100 ska klaras av på 13,9 respektive 12,7 sekunder. Toppfarten uppges till 159 km/tim för 60 hk-motorn och 171 km/tim för 75 hk-motorn. Båda motorerna klarar CO2-utsläpp på strax under 100 g/km.

Premiär för Citigo blir det i början av september. Bilen ska finnas tillgänglig med både tre och fem dörrar, men det är osäkert om tredörrarsbilen tas in till Sverige. Några priser är inte bestämda.

Smart
Smart Fortwo i elbilsutförande är på gång. Men om bilen går att köpa eller leasa under 2012 är osäkert.

Subaru
En ny generation Impreza väntas inom kort. Nya, bränslesnålare motorer kommer i Forester, Legacy och Outback. Till hösten 2012, som modellår 2013 får Legacy och Outback en facelift. Sportcoupén BRZ är också tänkt att lanseras sommaren 2012. Fakta och priser är inte kända.

Subaru kommer med en gasversion av Legacy och Outback – världens första fyrhjulsdrivna gasbilar. Gaskonverteringen kommer att göras i Trollhättan. De första leveranserna är planerade till februari.  

Men den stora nyheten blir crossovern XV. Bilen blir en direkt konkurrent till Nissan Qashqai, Skoda Yeti och Mitsubishi ASX. XV och får motorer på 1,6 och två liter. Med hjälp av stopp/start-system ska förbrukningen hållas nere.Senare väntas också dieselmotor till XV. Givetvis blir XV fyrhjulsdriven. Två olika växellådor, steglös automatlåda eller manuell låda med lågväxel finns tillgängliga.

Suzuki
En sportversion av Swift kommer i februari. Motorn blir en 1,6-liters bensinare på 136 hk i kombination med sexväxlad manuell låda. I övrigt märks större grill och spoiler på sportversionen.
En tvåhjulsdriven variant av mellanklass-sedanen Kizashi kommer under nästa år. Produktionsstart blir i januari.

På minibilen Alto blir det mindre förändringar. En motor med VVT-låda ska ge lägre förbrukning och CO2-utsläpp på 99 g/km.

Toyota
Två nya versioner av Prius väntas under nästa år: dels en laddhybrid, dels Prius Plus som är en sjusitsig variant. Prius som laddhybrid ska ge låga 59 g CO2/km. Förbrukningen uppges till 2,1 1/100 km blandad körning. Prius laddhybrid ska klara 0–100 km/tim på 10,7 sekunder och ha en toppfart på 180 km/tim.

Prius Plus är en 13 cm förlängd version av vanliga Prius. Den längre karossen gör det möjligt att få plats med extrastolar, främst tänkta för barn. Under våren kommer också Yaris som hybrid.

En bakhjulsdriven sportbil som går under arbetsnamnet FT86 kommer också att presenteras under 2012. Bilen delar teknik med Subaru BRZ och får i likhet med denna boxermotor. Toyota har inte haft någon sportbil till försäljning i Europa på flera år.

Volkswagen
Den nya generationen Volkswagen Beetle kommer att lanseras i januari. Den förra generationen kom 1998 och det var alltså hög tid för en ersättare. Nya Beetle bygger på samma bottenplatta som VW Jetta och blir något större än sin föregångare.

Motoralternativen blir tre bensinturbo, 1,2 liter och 105 hk, 1,4 liter och 160 hk samt två liter och 200 hk. En 1,6-liters dieselmotor på 105 hk finns också. Den ska ha ett utsläppsvärde på 112 g CO2/km och en förbrukning på 4,3 l/100 km blandad körning. Det gör att Beetle med dieselmotor klarar miljöbilsgränsen.

I februari är det dags för nästa Volkswagen-nyhet. Då kommer minibilen Up att lanseras. Bilen delar teknik med koncernsyskonen Seat Mii och Skoda Citigo. Up får en trecylindrig bensinmotor på antingen 60 hk eller 75 hk. Längre fram väntas bilen också komma med gasdrift samt i elbilsutförande. En nyhet på Up är en autobromssystemet City emergency som automatisk stoppar bilen i farter under 30 km/tim om en krock skulle vara nära.

En Passat CC kommer i en faceliftad version under våren 2012. Nytt är att namnet Passat slopas på denna modell, som istället kommer att heta Volkswagen CC. Motorerna för europamarknaden blir två dieslar på 140 hk och 170 hk samt bensinmotorer på 160 hk, 210 hk och 300 hk. I den sistnämnda blir fyrhjulsdrift och DSG-låda standard.

Volvo
Volvo kommer med en plug in-hybrid av V60 under 2012. Säljstarten blir under våren, men leveranserna beräknas ske först i slutet av året. I övrigt är Volvo förtegna om vilka nyheter som kommer under 2012.

Att S40 och V50 nu säljs med tilläggsnamnet Classic brukar betyda att de är på utgång – och att en efterträdare är nära. Bli inte förvånad om en ny S40 kommer under våren 2012. En mindre kombimodell, som möjligen kan få namnet V30, har siktats under utprovning. När den modellen är klar för försäljning är inte känt. Volvos vd Stefan Jacoby har sagt i intervjuer att han siktar på att Volvo ska ha en femdörrars bil i Golfklassen.

Diskutera: Vilken bilnyhet är mest intressant 2012?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-12-09 10:36
Swenssons

Det blir tveklös om SAAB komer ut ur grottan eller inte. OM Saab komer tillbaka på marknaden tror jag att det komer att bli sug efter deras bilar igen eftersom det finns fortfarande många som vill investera i en splitter ny Saab bil. Skulle inte även Saab köpa nya snåla motorer från premiumbilmärket BMW?

#2 • Uppdaterat: 2011-12-09 15:36
FLAC

är inte Renaults nya dieselmotor på 1,6 liter och 130hk? och under 120g Co2?

#3 • Uppdaterat: 2011-12-09 16:02
Mistro

Jodå "FLAC": ...Vib är som bekant inte så noga med detaljerna då det gäller "mindre viktiga fabrikat"
I nya numret rörde man till det rejält i en artikel om Qashqai ...får se om de kommer att be om ursäkt för detta!

#4 • Uppdaterat: 2011-12-10 15:38
Thommys

"Vilken bilnyhet är mest intressant 2012?"

Mercedes A-klass och den nya SL-modellen i aluminium. Det blir bara vindruteramen som avviker och blir i höghållfastighetsstål.

#5 • Uppdaterat: 2011-12-11 10:45
PREVIA

Mest intressant 2012 måste väl vara bilar som i vardaglig körning kan ta sig fram med bara batteriers hjälp. Men det blir nog som vanligt dieselbilar med commonrail fossilmotorer som anses vara modernast trotts att commonrail dieselmotorer redan år 1916 gick att få med denna alldeles nya modernitet. Hur skönt vore det inte att månad efter månad slippa åka in på bensinstationen för att tanka bilen, och luften i stan skulle nästan bli lika bra som på landet.

#6 • Uppdaterat: 2011-12-11 22:15
Mistro

Blir intressant med så många nya modeller och jag hoppas ju att Volvo även lanserar Hybridtekniken i V70 ( som det har pratats om ) ...Nya modeller är alltid kul :-)

#7 • Uppdaterat: 2012-01-24 22:18
Portugallien

Volvo släpper en V40 i år....

Någon som vet hur lång den blir?

Enligt Volvo så ska V40 konkurrera med bl.a. BMW1 och Audi 3!

När jag läste detta så blev jag orolig för hur kort V40 blir, men hur kort blir den och får en vuxen plats med sina ben i baksätet????

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.