Nästa artikel
Bilarna som ger mest problem: Bakläxa för Volvo och Polestar
Nyheter

Bilarna som ger mest problem: Bakläxa för Volvo och Polestar

Publicerad 2024-07-01 11:06 (uppdaterad Igår 14:21)
Volvo och Polestar ligger återigen dåligt till i amerikanska JD Powers årliga undersökning som avslöjar bilmärkena som ger ägarna mest problem.

All ny teknik som dyker upp i moderna bilar fortsätter ställa till problem för bilägarna. Det visar amerikanska JD Powers årliga undersökning där bilägarna får svara på frågor om driftsäkerhet och kvalitet.

Flera premiummärken ligger dåligt till i undersökningen som mäter antalet upplevda problem per 100 bilar. Det gäller bland andra Audi, Mercedes och BMW som alla får sämre betyg än snittbilen.

Volvo kommer på näst sista plats i den officiella listan över bilmärkena med flest problem. Volvo brukar ofta hamna dåligt till i JD Powers undersökning och årets resultat ligger på ungefär samma nivå som tidigare.

Hyundai och Kia får bra resultat i undersökningen.

”Inte överraskande”

Tesla och Polestar deltar inte officiellt i undersökningen eftersom alla krav för att göra resultatet statistiskt säkerställt i alla delstater inte är uppfyllda. Men om resultatet skalas upp till att gälla hela USA ligger Tesla sämre till än Volvo, och Polestar blir sist av alla med 316 problem per 100 bilar.

– Det är inte överraskande att lanseringen av ny teknologi har utmanat biltillverkarna när det gäller att bibehålla bilarnas kvalitet, säger Frank Hanley på JD Power i ett uttalande.

Undersökningen visar också att elbilsägare upplever fler problem än bilägare med en vanlig bensinbil. Det beror till stor del på att elbilar oftare är nyutvecklade och har mer avancerad mjukvara.

Undersökningen baseras alltså på svar från amerikanska bilägare och tar hänsyn till alla typer av problem. Det kan både innebära mekaniska fel på drivlinan som kräver bärgning och mjukvarubuggar eller falska varningar i assistanssystemen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 2024-07-01 20:23 Amerikanska bilägares…
  • 2024-07-01 19:48 "elbilsägare upplever fler…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.