Nästa artikel
Avkortat VM-rally
Motorsport

Avkortat VM-rally

Publicerad 8 februari 2016
Belgaren Thierry Neuville med en Hyundai i20 WRC i aktion under fjolårets ”snörika” rally. I år blir det grusföre på Torsby-sträckan.
Mildvädret ställer till det, så till den milda grad att VM-arrangörerna av Svenska Rallyt tvingas stryka sträckor och avlysa tävlingsklassen med historiska bilar.
Risken för totalt sönderkörda vägar är uppenbar med tanke på de senaste veckornas mildväder. De frusna isvägar som arrangörerna hade hoppats på har förvandlats till grus och lera. Av både kostnads- och säkerhetsskäl meddelade rallyledningen under en presskonferens på måndagen att VM-rallyt ska köras under veckoslutet, men med ett nedbantat program.
 
Shakedown, teststräckan, ställs in helt och hållet, likaså invigningssträckan på Färjestads travbana, där dock en invigningsshow hålls. Norska Kirkenaer-sträckorna stryks liksom Hagfors-sprinten. Klassiska sträckor som Fredriksberg, Rämmen, Lesjöfors och Värmullåsen körs bara en gång.
 
VM-rallyt kommer i dagsläget att bestå av tolv sträckor  fördelade på 240 kilometer mot tidigare aviserade 321 kilometer.

Diskutera: Vad tycker du om att man fått ändra i tävlingsprogrammet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-02-08 16:39
systembolaget

väldigt tråkigt för både arrangör och tävlande, men med tanke på omständigheterna helt rätt beslut, annars hade det blivit både däck och bilslakt, jag vet , har själv tävlat under sådana omständigheter.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.